tiistai 25. joulukuuta 2012

Virkattu kuusentähti


Parempi kuusentähti latvassa jouluyönä, kun ei ollenkaan :) Sain tähden virkattua ajoissa, mutta tärkkäys ei meinannut onnistua. Liian sokeristen kuusenkoristeiden vuoksi vähensin sokerin määrää vedessä tuloksena kolminkertainen tärkkäys. Lopulta kuivatin tähteä hiustenkuivaajalla ja joulusaunan jälkilämmöissä. Mies jo vähän vihjaili eikö voisi laittaa vanhaa tähteä kuuseen, mutta en tällä kertaa antanut periksi ja lopputulos palkitsi - saimme juuri äskettäin tähden kuusen latvaan, hetki sen jälkeen, kun tyttären kolmikerroksinen nukkekoti oli koottu :) Kuvat ovat hieman hämäriä ja ohje oli inspiraaton tulos. Olen tähteen tyytväinen: Siitä tuli tarpeeksi iso ja tähtimäinen. Samalla kuva koko kuusesta, johon lapset saavat oman mielen mukaan asetella olkikoristeet, neulotut pallot ja virkatut sydämet ja enkelit, sekä myös omatekemänsä hamahelmikoristeet. Kuusi on värikäs, mutta niiiin tunnelmallinen :)


Tähdessä kuusi sakaraa, joiden päissä on tähtimäiset sakarat ja sivuissa nirkkoja. Tähti on pylväistä ja pikkutähti keskellä on vaan pienempi versio isosta, takana rautalankakiinnitys.


Ja ensi vuonna luvassa kaikki edellisissä päivityksissä mainitsemani keskeneräiset matot ja liinat, sekä nukkekotihömpötystä, kun nyt nyt sellainen talossa on :D

Virkatun kuusentähden myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille 
Riemullista ja rauhallista joulua!

6 kommenttia:

 1. Kaunis tähti ja kusi.

  Oikein hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista
 2. Oikein ihanaa joulun jatkoa. Kyllä noin kauniin kuusentähden ympärillä kelpaa viettää joulua - se on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis tähti :) Rauhaisaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 4. KAunis latvatähti.Vinkiksi kovetukseen vesi-liima seos 1:1 suhteen,Itse käytän erikeeperiä liimana.Käytin ensin sokerivettä muttase kesti kuivua ja muutti väriä.Kokeilin sitten vesi-liimaseosta,olen ollut tyytyväinen.
  Hyvää joulun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kaunis latvatähti ja niin on muutenkin koko kuusi. Meilläkin on hama-koristeita kuusessa, ne valmistuivat eilen enkä ole ehtinyt vielä kuvata, mutta tarkoitus on... on ne Eeliksen tontut ja pukit niin hauskan näköisiä.

  Mukavia jouluhetkiä sinne. Kiva nähdä sitten niitä nukkekotijuttuja tulevaisuudessa. Mäkin niin kovin haluaisin nukkekodin.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteista ja kehuista! Erityinen kiitos liimavinkistä Marsalle! Olen käyttänyt sitä muuten, mutta jostain syystä ei ole tullut mieleen käyttää sitä virkkauksissa. On mukava lukea kommenttejanne ja ideoitanne! Hamahelmikoristeita valmistui vielä lisää ja kuusentähteä on kehuttu ja jopa tilattu niin paljon, että voisin vaikka alkaa miettiä ensi jouluksi kuusentähtitehdasta ;)

  VastaaPoista