torstai 12. tammikuuta 2012

Virkattu matto trikookuteesta


Ystävistäni moni virkkasi mattoja syksyllä ja innostuin näistä nyt itsekin. Uuteen kotiin on nyt valmistumassa monenlaisia mattoja. Tämän pyöreän Juhannusruusumaton sain ensimmäiseksi valmiiksi. Ohjeen sain aikaontaikaa -blogista. Kivaa ja nopeasti edistyvää paksua kudosta. Kaunista vain kiintein silmukoin, pylväin ja ketjusilmukoin. Niska vaan meinasi jäykistyä, kun piti voimaa käyttää tiukoissa silmukoissa :) Ja Neulanhaltijan viimeimmän päivityksen kysymykseen kyllä!!!! Tämän käsityön kanssa tuntui siltä ettei pysty lopettamaan ennen kuin se on valmis. Tulossa on myös pitkä matto kodinhoitohuoneeseen ja makuuhuoneeseen Huopanen langasta pitsimatto.

Ja trikookuteesta saa jos minkälaisia koreja. Nyt olen ehtinyt vasta yhden tekemään, mutta kun aikaa joskus riittää aion tehdä erivärisiä ja kokoisia lisää. Lankakori, lelukori, vessan kori lapaskori.... vaikka mitä! Maton ja korin ilme muuttuu ympäristöstään riippuen, sopii prinsessahuoneeseen, wessaan, eteiseen, makuuhuoneeseen, vaatehuoneseen jne :) Alku vaan vaatii kärsivällisyyttä, että saa kuteen kerälle.

2 kommenttia:

  1. Hieno! Itsekin olen ajatellut kokeilla maton virkkaamista. Lapsuudenkodissani olisi kaksi isoa säkillistä äitini leikkaamia matonkuteita, mm. vanhoista vaatteistani :-) Niissä on toisaalta kirjavuusongelma, mutta toisaalta niissä olisi monta muistoa mukana... Pitäisiköhän ensin kuitenkin harjoitella yksivärisellä kaupan kuteella. Työkaverini virkkasi muovikasseista kylppärimattoja, niistäkin tuli hauskan näköisiä.

    VastaaPoista