keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pakkasen kätten töitä ja lasten käsien jälkiä


 Pakkanen innosti erilaisiin kätten töihin. Tai oikeastaan pakkasen töihin. Jäälyhtyjä on saatava joka talvi pihaan ja tänä vuonna yritin koristaa niitä pitsein, puolukanvarvuin ja kivillä. Ensimmäiset kolme lyhtyä halkesi ja toiset kolme onnistui, mutta ämpärit halkesi. Että kyllä oli muka hankalaa. Kauniinpaa lyhtyä kokeilin myös Aika on Taikaa-blogin inspiroimana. Silikoniseen kakkuvuokaan tuli erittäin kaunis lyhty, johon hyvin mahtuu tuikku keskelle. Minun on pitänyt tehdä linnuille ruokaa puun oksaan silikonisella vuoalla, mutta se on jäänyt kaiken muun touhun alle. Vinkin näin viime vuonna jossain joululehdessä: eli sulattaa kookosrasvaa vuokaan, johon sekoittaa esim. auringonkukan siemeniä, jolloin massan jähmetyttyä linnut saavat oman kakun puuhun :) Jos saan sellaisen aikaiseksi, päivitän varmasti kuvan moisesta :)


Mutta tämän kakkulyhdyn inspiroimana laitoin myös muffinssivuokiin jäätymään vettä ja jouluisen nyörin sisään. Jouluiseen nyöriin sidoin vielä kulkusen ja kanelitankoja, joten samalla saa seudun kauneimman tuulikellon. Ja kokeilu onnistui paremmin kuin hyvin! Nyt on toinen erä jäätymässä :) Kuistilla roikkuu kauniit jouluiset sydämet, jotka pimeän tultua tuikkivat pihavalojen loisteessa.Kiiltää kauniisti pimeässä

Ja tähän päivitykseen lupasin häivähdyksen pikkukädentöistä, joita meillä harrastetaan myös runsaasti, usein paperista :) Virkkaustakin olemme kokeilleet, mutta intoa ei ihan vielä riittänyt. Vohvelikankaan ompelu odottaa kaapissa, josko ennen joulua tekisi vielä pannulappuja :) Mutta meidän lapset jaksavat leikata, liimata ja värittää niin paljon, ettei työhuonetta ehdi mitenkään siivoamaan. Tässä pari askarteluideaa muillekin: Lasten tekemiä kirjoja, hyviä joululahjoja kummeille ja mummeille :) Ja Maitotölkkitalot kunkin leikin mukaan :) Kaksivuotiaskin oli ihan innoissaan Lehmäperheen saadessa uuden kodin!

 Lasten kirjoja: Mikki, Tarzan, Dinosaurus, Super Mario ja Sukeltaja

Oma mökki jokaiselle: Autoille, Smurffeille ja Orava- ja Lehmä-perheille


Ja muistakaahan osallistua ARVONTAAN muutama päivitys sitten!

Mukavaa ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo pitsilyhty.Minäkin tein eilen jäälyhtyjä ämpäriin.Niihin olisi sopinut pitsiliina kauniisti.

  Tuo on myös kiva idea,pienet vuuat.Kyllä jää taide on kaunista.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania nuo lyhdyt ja muut jäädytykset. Erityisesti ihastuin tuohon sydänrivistöön. Meilläkin askarrellaan maitopurkeista kaikkea mahdollista. Halpaa materiaalia!!!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita jääkoristeita! Minullakin on silikoninen kakkuvuoka, jota en ole oppinut käyttämään kakkuihin. Siitä taitaakin tulla jäämuotti...

  VastaaPoista
 4. Oi, miten kaunista jäätaidetta.

  VastaaPoista
 5. Ihania myös nuo lasten kirjaset ja maitotölkkitalot.

  Neulanhaltija

  VastaaPoista
 6. Ihania jääjuttuja! Sulta ei kyllä ideat lopu koskaan! =) Eepu

  VastaaPoista