tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pienimmän kummitytön mekko


Pienin kummityttömme on kymmenkuinen ihana rakkauspakkaus. Omilla tytöillä ollut kangasmekko on ollut kovassa käytössä, joten otin siitä kaavan ja anopilta saaduista kankaista syntyi kesäinen Suomitytön mekko :) Tai retromekko :) 

Ja mekko onnistui sen verran hyvin, että ajattelin tekeväni omille tytöillenikin samalla mallilla. Sain vielä ompeluohjeet naapurin oikealta ompelijalta, joten pieleen ei voinut tällä kertaa mennä. Ompelujärjestys oli fiksu ja napinläpien alle kankaanpala vahvistamaan niitä. 
Kunnes.....


....napinlävet ompelin kahteen kertaan. Se ei sinänsä ollut ongelma, kun sain vain purettua rumat pois. En muista milloin viimeksi olen napinläpiä ommellut. Ja sain taas pitkästä aikaa ommella Kesätuulia- merkin paikoilleen. Ompelin sen kuitenkin piiloonvuorikankaaseen. Mutta silittäessä mekkoa huomasin taskun alareunan ompeleen jostain syystä katkenneen, joten ommel piti korjata. No ompelukonehan ei riemastunut tästä korjauksesta sen enempää kuin minäkään ja pakki jäi jumiin. No jouduin purkamaan taskua hieman enemmän auki ja räpelsin jumiutuneen nappulan auki. Uudella yrittämällä hölmönä laitoin pakin uudelleen päälle ja se jumiutui niin etten saanut sitä enää toimimaan ollenkaan. Yritin ommella taskun vielä peruuttamalla, mutta tikki oli tiheää ja epäsiistiä eli jumissa oli ja pysyi. Lopputuloksen, taskuttoman mekon vielä kestän, mutta .........Olohuoneessamme roikkuu Heman- verho ja en saa rikkinäisellä koneella ommeltua oikeita verhoja sen paikalle - kääk!!!! Mieheni ripusti verhon ikkunaan, kun kaivoimme anoppilassa kyseisiä mekkokankaita ja miehen vanhoja vaatteita ja tavaroita. Säästimme mitä koimme hyväksi ja kankaita tulen vielä käyttämään, mutta myös mieheni ja poikamme säästivät "aarteita" kellarista. Tämän Heman-verhon piti mennä poikamme huoneeseen, mutta eräänä aamuna kun heräsin, se roikkui olohuoneen ikkunassa.... Ja roikkuu kuulemma siihen asti, kunnes "oikea" verho valmistuu. Keittiön verhon olen saanut jo valmiiksi, mutta tänne kuvaan ne vasta kun olohuoneessakin on verho. Ostin kankaat jo ennen kuopuksen syntymää, eli puolitoista vuotta sitten. Että toisaalta verhoa sopii jo odottaa, mutta tuo Heman-verho on ihan kamala!!!!! Mutta jos ompelukone on rikki, niin......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti