perjantai 18. lokakuuta 2013

Legopussi ja simsalabim! - Legot on poissa lattialta


Tämä projekti on mieheni alulle laittama - kuuli työkaveriltaan tällaisesta ideasta. Samaan aikaan painin Duplojen keräämisen kanssa pari vuotta sitten ollessani perhepäivähoitajana. Eli tämä idea on muhinut pitkään ja nyt meillä on jo pikkulegojakin enemmän kuin tarpeeksi. Mutta muhimisen tuotos on tässä! Ja parasta tässä on vanhojen lakanoiden hyötykäyttö! Loppulakanoille on vielä pari ideaa, mutta niistä joskus.... Mutta miten voi paremmin hyödyntää jo olemassaolevaa materiaalia! Tämä oli vähän samanlainen projekti kuin dinosaurusmaailma. Löytyvistä kankaista tuikitarpeellinen lapsia miellyttävä sisutusesine. (joka näyttää ehkä "hieman" lapsen ompelemalta...) Olen joskus nähnyt tutkimustuloksen, johon oli kysytty lapsilta millä väreillä he olisivat sisustaneet huoneensa. Lapset vastasivat kirkkaita värejä - eli ei valkoista eikä pastellisävyjä! Eli tämä käsityö on sinänsä melko lapsiystävällinen! Aikaisemmin olen tehnyt tällaisen lelupussin (istuintyyny) ja trikookudekoreja leluille.
 Eli tässä parin vuoden suunnittelun tulos:

LegopussiMieheni kanssa vedimme avioliitossamme yhtä köyttä ja pyöritimme pussiin vanhanajan nyörin :)
Ja reunaan ompelukoneesta hauskan tikkauksen.


Eli pussin idea on tämä:
Aukinaisena pussista on helppo ottaa ja helppo kerätä legot.
Pussin päällä voi vaikka leikkiä, levittämättä niitä koko taloon.
Legopussiin on nopea heittää legot takaisin ja 
sulkea pussi vetämällä nyöristä.Ja Tadaa!!! Legot on kauniisti pois lattialta. 


Pussin kuvat osui hauskasti paikalleen. En suunnitellut niitä niin tarkkaan ja hauskasti näkyyt päät ja teksti :) Pussia voi kuvata monin sanoin: hauska, ruma, hieno, käytännöllinen, hyödyllinen, upea innovaatio, retro, ekologinen jne.... Mutta minä sanon parempi kuin suunnittelin!

olen saanut jo tilkun postissa! Miten kiva oli avata kuori ja saada eka tilkku käsiin! Eli nyt haastan teitä lisää mukaan projektiin! Eli olen saanut twitteriin sata (nyt jo yli) seuraajaa ja päätin juhlistaa sitä seuraajien näköisellä tilkkupeitolla, jonka saaja alkaa jo hahmottua - mutta annan sen peiton sitä tarvitsevalle/tarvitseville. Eli tavoitteena sata tilkkua, muutama vielä uupuu ;) Lähdehän mukaan! 

2 kommenttia:

  1. Meillä on jo legoaika ohi, mutta harmi etten silloin keksinyt tuollaista ideaa!
    Käyhän kurkkaamassa Sohvaneulomoon, siellä on sinulle haaste!

    VastaaPoista