lauantai 5. lokakuuta 2013

Helppo ja kaunis villahuivi virkatenTämän huivin olen aloittanut jo viime talvena, mutta valmistui juuri tulleille kylmille ilmoille! Malli on omasta päästä virkaten ja siksi raapustin (nimenomaan raapustettu!) ohjeen lyijykynällä paperille ja kuvasin sen alle, koska jokainen osaa tehdä tällaisen vaikka ei olisi virkkuukoukkuun koskaan koskenutkaan :) Myös ruusujen ohjeen kirjasin ylös. Kukkien ohjeita on vaikka millä mitalla, mutta tämä kukka on mykkyräisempi malli ja siksi ruusumaisempi, joten olkoon tämän nimi Suviruusu. Sellainen tulee jonain päivänä myös ruusupenkkiini kukkimaan heleän vaalenpunaisena :)
Ja mallinan toimi "meidän Himppa" niinkuin 5-vuotiaamme pikkusiskonsa esitteli kerhokaverilleen <3
Aikaisempia huivejani on virkattu täällä, huippuyksinkertaisia täällä ja täällä ja sormineulonnalla täällä :)


Eli ohjeessa
0 = ketjusilmukka, kjs
+ = kiinteä silmukka, ks
viiva kahdella poikkiviivalla = pitkäpylväs, pp

Lankaa kului yllättävän paljon, kokonainen Seitsemän veljeksen kerä. Lankamenekki yllätti minut, koska huivihan on täynnä reikiä :) Ja huivi on virkattu nro 3 koukulla. Silmukoiden teko-ohjeet näkyy mm. Novitan sivuilta 


Kukkien teko-ohjeessa piirrokset näyttävät muurahaiskeolta, niin teksti selventäköön ohjetta :) Viimeinen lause paperin alalaidassa jatkuu "kuinka suuren Ruusun haluat"
Myös aikaisemmin jo mainitsemassani kirjassa Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä (Claire Thompson, Wsoy) on monen monta kukkamallia, ja alla esimerkiksi vastaavat, mutta aukinaisemmat mallit. Ja huivin reunaan harkitsen jonkinlaista pitsireunaa, mutta aion nyt ensin käyttää huivia tällaisenaan ja miettiä reunaa käytössä. Mutta voisin ajatella Nelilehtireunusta tai Piparkakkua:
Ja nyt kun olen huivin kuvia katsellut, niin kyllä reunapitsi taitaisi kruunata huivin :)

2 kommenttia:

  1. Hieno huivi!
    Kiitti ohjeesta!Melkeimpä tekisi mieleni tekaista.. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniin huivin olet tehnyt ja ruusut ovat suloisia, melkein tuoksuvat! Teksti näkyy vain kovin pienenä ja vaaleana koneellani...

    VastaaPoista