lauantai 28. joulukuuta 2013

Rättejä keittiöön


Olen niin innostunut näistä Bamburäteistä! Nyt kun olen löytänyt tarpeeksi ilmavan virkkausmallin, on niin mukava näitä virkata! En enää muuta omassa keittiössä käytäkään. Ja siis olemme neljälapsinen perhe ja rätit toimivat täydellisesti! Lapsuuden ystäväni kävi meillä kylässä ja tokaisi, että "Siis olet virkannut rätitkin!" Ja kyllä, joulunaikaan olen virkannut niin paljon, että molemmat ranteeni ovat todella kipeät! Pelkäänpä ettei ole kyseessä pahempaa, sillä viikon päästä olen menossa töihin :) Siis "oikeisiin" sairaanhoitajan töihin :) Mutta enpä arvannut, että ihminen voi saada kätensä näin kipeäksi virkkaamalla....

Mutta kävin ennen joulua ensimmäistä kertaa elämässäni Porvoossa ja sieltä tarttui mukaani bambu- ja hamppurättejä itselle ja lahjaksi. Oli kiva päästä kokeilemaan froteenomaista bambu- ja hamppurättiä virkatun lisäksi. Tällä kokemuksella pidän enemmän bambusta, sillä hamppu jää hieman kosteammaksi. Mutta eipä keittiöömme taida enää peruskaupan rättejä tullakaan :) Nämä rätit ovat sen verran kauniitakin! Mutta näissä kuvissa olevat rätit olivat lahjoiksi ja lisää on tulossa, jos ranteeni kestävät virkkausta..... Nyt yritän neuloa, jos se olisi hieman eri asento käsille - katsotaan kuinka käy!


3 kommenttia:

 1. Kyllä bamburätit on vaan niin ehdottomia ykkösiä, etten muuta voi ajatellakaan. Sen jäkeen kun ekan rättini neuloin en ole kaupan rättiä kaivannut. Nyt kävi vielä niin, että kun olen lahjaksi niitä rättejä sen jälkeen vaan enimmäkseen neulonut niin omaan tuli reikä!!! Niin kovassa käytössä on ollut. Ja meilläkin tuota käyttöä riittää, Yhdeksänhenkinen oma perhe ja sitten vielä nuo hoitolapset päälle, joita sitten onkin kohta jo yhteensä 7 kappaletta :) Kyllä siinä pyyhittävää ja pyyhkijöitä piisaa :)

  VastaaPoista
 2. Hei. Olen jo mummi mutta uskaltauduin nuorempien blogeihin. Tulin prinsessajutuista tänne. Virkkauksia seurailin. Vielä töissä ollessa virkkasin ihan kovasti, mieluiten melko ohuella langalla ja mieluiten hieman haastavia malleja. En enää.
  Nyt pidän eniten bamburättien teosta. Huoleton työ rentouttaa. Koska olen ollut virkkausihminen mutta kutominen (so. neulominen) alkoi kiinnostaa, aloin kutomaan bamburättejä. Nyt on vaikeuksia lopettaa..!
  Kudoin niitä myyjäisiin Etiopian aids orpojen hyväksi, mutta ei "ottanut tulta". Oli varmaan ylitarjontaa, myyjäisiä oli paikkakunnallamme joka nurkalla. Tekeleeni olivat mielestäni siedettävän näköisiä ja hintaisia. Teen niitä edelleen.

  VastaaPoista
 3. Kauniita rättejä oletkin tehnyt! Meillä myös on jo vuosia ollut käytössä virkatut rätit. Bambua, mutta myös kierrätyspuuvillasta olen virkannut niitä.
  Kyllä on virkkauksesta kipeät ranteet tuttua minullekin. Juuri nyt on menossa jokakeväinen sytomyssy-projekti, joten kyllä koukku saa viuhua! :-)

  VastaaPoista