keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Lämmin tuubihuiviTänään valmistui niin ihanan lämmin tuubihuivi, että tekisi mieli pitää se itse ;) Langan vyöte hukkui, joten lanka on muistaakseni Red Heart - merkkinen ja neulottu nro10 puikoilla. Iso puunappi löytyi Kärkkäiseltä, josta löytyy hyvin lankoja, kankaita ja verhokiinnikkeitä (jos joku muukin sattuu etsimään näin isoa nappia :) 

Valepatenttineule on helppo, mutta näyttävä. Neulotaan oikeaa ja joka neljäs silmukka nostetaan neulomatta. Toisella puolella vastaavasti neulomatta jää "keskimmäinen" oikea, eli joka toinen silmukka on jommalla kummalla puolella jätetty neulomatta ja joka toinen aina oikein. Eli neulomatta jätetty silmukka neulotaan toisella puolella oikein ja neulomatta jättäessä lanka jää työn etupuolelle. Googlesta löytyy varmaan selkeämpikin selitys: 
1 krs. oikein, neulomatta(lanka työn etupuolelle), oikein, oikein,  oikein, ja 2.krs sama toiselle puolelle.

Olen aiemminkin neulonut valepatenttineuloksella lapselle villapaidan. Idean nyt sain kirjastani Nyt neulomaan (Linda Marveng, WSOY), jossa on aivan mielettömän kauniita neuleita ja huivimalleja. 


Ja tässä kirjasta malli, johon ihastuin! Todella kaunis mohairponcho! Neulottu yksi iso "liina", joka yhdistetty päistä keskelle. Pahoittelen kuvanlaautua, nappasin sen juuri koneen PhotoBoothilla....Tietääkö muuten joku mikä on patenttineule, jos tämä on valepatenttineulos? Kysyy virkkuuohjeita enemmän lukenut :)

Äsken tärkkäsin ensimmäiset joulukoristeet, saapa nähdä miten käy :) Täällä toissavuotisia! Ja jouluhakusanalla löydät viime vuoden joululiinat, virkatun kuusentähden, punatulkut, neulottuja joulupalloja ja kaikkea muuta mitä aiemmin olen jouluun liittyen tehnyt. Tänä vuonna olen tehnyt virkattuja kuusentähtiä niitä pyytäneille, ja uusi malli on tärkkääntymässä :) Näistä aiheista siis lisää vielä ennen joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti