keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Heliseviä pääsiäismunia


Meidän perheessä pääsiäinen merkitsee ylösnousemusjuhlaa. Pääsiäismunat kuvaavat Jeesuksen ylösnousemusta haudasta, sitä suurinta yllätystä. Ja virpomisvitsat kuvaavat palmunoksia, joita heiluteltiin, kun Jeesus ratsasti aasilla ennen pääsiäisen tapahtumia. Pääsiäiskoristeista lasten askartelut ovat parhaita! Pääsiäisen keltainen pitsiliina on ollut koukulla jo viime vuodesta lähtien, saa nähdä ehdinkö sitä saada valmiiksi tänäkään vuonna :) Lasikanoihin laitetaan pääsiäiskarkkeja, joita jaetaan virpojille. Olohuoneen pöydälle pitää kaivaa kaapeista pehmokana, jolle nämä lapsiystävälliset pääsiäiskoristeet ovat :) Virkkasin vanhojen pääsiäismunien muovimunien päälle raitaa ja "pulunaskel" kuviota. Yllätyksenä näissä munissa on ääni, joissakin on sisällä riisiä, joissakin herneitä tai makaroonia. Lapset ovat jo leikkineet näillä, kun olen valmistumisen mukaan lisännyt munia koriin. Vanhat muskarilaulut kaivettiin muistista ja rytmiteltiin kaikki "melkein" yhteen tahtiin :) 
Korin reunalle visioin vielä vihreää reunapitsiä, katsotaan, riittääkö siihenkään aika :) Samoin kuin jouluna, tunnelma löytyy yhdessäolosta ja perinteikkäistä koristeista ja tavoista. Lapset ovat yllättävänkin tarkkoja niitä noudattamaan :) Minkälaisia perinteitä teillä on pääsiäisenä?



Kiitos mukavista kommenteista, joita olitte edellisiin postauksiin jättäneet! Vuorovaikutus on bloggaamisen paras puoli!

2 kommenttia: