maanantai 28. marraskuuta 2011

Adventin syystunnelmaaNeulotut vaahteranlehdet


Virkatut Nokkosen lehdet


Neulottu seljanlehti ja virkattu tammenlehti

Virkattu vahakas


Ensimmäinen adventti tuntuu aina yhtä mukavalta; kynttelikön ensimmäistä kynttilää poltettu ja joululauluja kuunneltu. Katson kuitenkin sään vuoksi vielä voivani päivittää blogiani syystunnelmin ennen kuin siirrytään joulukoristeisiin, jotka ovat jo työn alla :) Tänään tapasin ulkona pitkän kastemadon vesilätäkön vieressä ja tuulettaessa ikkunasta lensi sisään pari hyttystä, jotka eivät varmasti tienneet, että on jo marraskuun loppu :)

Lesley Stanfieldin kirjassa on viehättäviä virkkaus- ja neulontaohjeita kukkasista lumihiutaleisiin ja hämähäkeistä taltitinttiin. Sormet suorastaan syyhyävät päästä virkkaamaan ja neulomaan ohjeita, kun tuotokset ovat niin mainon näköisiä. Nämä syksyn lehdet ja sienet ovat nyt siis tehty ohjeen mukaan. Alku oli hankalaa, kuten sanonta sanoo. Piti palauttaa mieleen nirkko, sormirengas, ja lukuisat lyhenteet.

Nyt ymmärrän niitä, joilla on korkea kynnys käsitöihin, jos ovat aloittaneet ohjeista, joissa sanotaan nn2nyhty (nosta 1 s neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä neulomatta nostettu silmukka yli), 1 o e&t (yksi oikein edestä takaa tuloksen yhdestä silmukasta kaksi) tai 2yvk (2:n silmukan ylivetokavennus). Lyhenteet oli onneksi selitetty kirjassa. Itse kun keksii ohjeen, voi päättää tekevänsä vain pylväitä ja kiinteitä silmukoita, mutta ohjeesta tekemällä onkin myös aivot haasteen edessä ja saa töistä vähän eri näköisiä uusilla ideoilla :)

Nämä syyslehdet luovat tunnelmaa kalsealle pikkuasunnon katottomalle parvekkeelle. Ja osahan näistä on neulottu. Suurin oranssi lehti on tehty pienestä keltaisesta mallia ottaen. Jos olisin löytänyt tyhjän pajukranssini varastosta, olisin laittanut nämä lehdet ja sienet kranssiin ulko-oveen, eli se jää nyt ensi syksyn haasteeksi. Samoin kuin mieleen piirtynyt virkattu kantarelli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti