tiistai 2. heinäkuuta 2013

KesärättiKesän kunniaksi virkkasin kauniin tiskirätin. Tämä on tosiaan toinen virkkaamani keittiörätti Bambu-langasta. Ensimmäinen oli testiversio. Ystäväni on neulonut näitä useampia ja olen hitaampi neulomaan kuin virkkaamaan, niin päätin kokeilla virkattua. Ystäväni kertoi, että virkatusta tulee paksumpi ja saattaa alkaa haista ahkerassa lapsiperheen käytössä. Siksipä olen tehnyt erityisen reikäisiä versioita, jotta ilmanvaihto rätin sisällä olisi mahdollisimman hyvä. Äitini on ollut ensimmäiseen isoäidinneliöön tyytyväinen, bambulankahan kestää 60' pesun, joten rätti on kestänyt hyvin käytössä :) Tämän virkkasin Juhannusruusmaton mallilla (ohje löytyy Kangasaitan sivuilta). Tämä on kaunis ja helppo malli. Olen tehnyt sillä myös kukkaron :) Pihatöistä on tullut oikein mutakakun leivontaa, joten oli pakko tuulettaa päätä virkkaamisella. Ja tuuletus auttoi :) 


Olen virkannut tämän nro 3 koukulla ja lankaa jäi hieman yli yhdestä kerästä. Yläkuvasta näkee rätin kokoa yläreunassa olevan kahvikupin avulla :)


4 kommenttia:

 1. Nätti rätti :)Tiskirättejä en ookkaan koskaan tehny.Pitäis varmaan..
  Juhannusruusu on vaan niin ihana.Mulla on tulossa siitä matto,taas!

  VastaaPoista
 2. Ihana on! Varmasti mukavan pehmeä. Pesu koneessa vaan aina silloin tällöin, jotta imukyky paranee ja hajut pysyy loitolla. Myös rätin huuhtelu käytön jälkeen kylmällä vedellä auttaa tähän hajuasiaan. :) Tämä on siitä mukava käsityö, että valmistuu nopeasti. Uutta putkeen vaan! :D

  t. Lettu

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihana! Kuinka tota raaskii tiskirätiksi uhrata!? Toisaalta arkikauneus ilahduttaa, kotihommien keskellä..

  VastaaPoista
 4. Nätti rätti! :) Pitäisi itsekin kunnostautua rättien virkkaamisessa. Yhden vain olen tehnyt.

  VastaaPoista