sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Virkatut kupinalusetNäihin sain inspiraation jo kesällä, kun selailin virkkauskirjaa. Nyt sain kuusi kappaletta valmiiksi. Ohje on Sue Whitingin kirjasta Virkkaus on helppoa ja hauskaa. Sitähän se todella on! Valkoiset kupinaluset sopivat mummon perintökuppeihin, joulunaikaan tai vaikka arkisemmin muumimukien seuraksi. Aluset voi laittaa myös sokerikon ja kermakon alle, jolloin kattauksesta tulee juhlavan näköinen. Näistä saisi myös kauniin ja pitkän liinan keskelle pöytää, kun yhdistäisi monen monta pientä liinaa.  Silloin kattaus hipoisi jo ehkä täydellisyyttä :) Muumimukien alla näkee liinojen kokoa, kun luulen että melkeinpä joka taloudesta löytyy, jos ei muumimukeja, niin ainakin Arabian samanmallisia kuppeja :) Meillä käytetään muumimukeja päivittäin, Pentikin Mansikkamalliston kuppeja "pyhinä" ja mummon perintökupeista mies tykkää juoda cappucinonsa. Kupinalusille on siis meidän taloudessa käyttöä, koska tasseja on vain perintökupeille :) Ja mielestäni liina on aika hauskannäköinen myös tassin ja kupin välissä.4 kommenttia:

 1. Ihania! Nuo perintökupit toivat lapsuusmstoja mieleen: meillä oli samanlaisia kuppeja mutta tummanruskeita. Taitaa olla vielä pari ehjää jäljellä lapsuudenkotini kaapissa.

  VastaaPoista
 2. "Mies tykkää juoda cappucinonsa..." Koska olen "se mies", haluan korjata, että tykkään kyllä cappuccinosta, mutta näistä kupeista juon vain espressoa. Maidon kanssa kahvi valuisi yli laidan kauniiden virkkausten päälle. Sitä en sentään uskalla tehdä, vaikka rohkeuteni käsityöblogia kommentoimalla täten osoitankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos,että ajattelit,ettet halua sotkea alusia <3

   Poista
 3. Hah! Näin mieheni kommentti paljasti,että kahviasiantuntemukseni on nolla :) en siis juo kahvia ;) kiitos myös sohvaneulomolle kommentista! Ihailen näitä vanhoja kuppeja ja haluaisin niitä kerätä lisää, myös eri sarjaa. Pitsiä ja eri kuosisia kuppeja, erilaisia tummasuklaalajeja maisteluun ja kuppiin teetä tai kahvia juojan mukaan, siinä vasta olisi makeat kekkerit!!!!

  VastaaPoista