maanantai 22. lokakuuta 2012

Sanomalehtikranssi syksyyn
Ystävät viettivät meillä syysloman päivää. Kävimme sienimetsällä ja pojat nauttivat Wiin peluusta. Sillä välin me naiset teimme jotain, joka on ollut mielessäni jo pitkään. Kokeilimme sanomalehtikranssin tekoa. Tehdessä ajattelin, että onpas homma ja tuleepa ruma. Mutta nyt kun hetki tekemisen jälkeen katson kranssia, se näyttääkin aika mukavalta. Kranssi kaipaa jotain täytettä, toimii ikäänkuin pohjana syyskranssille. Mietimme tehdessä lehden kuolinilmoitusten kohdalla, että tämähän on ekologinen vaikka haudalle. Täytteeksi kokeilin nyt ensialkuun viime syksynä virkkaamiani lehtiä ja sieniä, mutta luulen että työstövaiheessa ideoimamme sammaleet ja mustikanvarvut ym. metsän aarteet päätyvät kranssini koristeeksi. Ystäväni mietti myös josko tekisi jostain aikakausilehdestä, niin saisi kiiltävämmän version. Ja voisihan tämän vaikka spray-maalata? Voin päivittää sitten kuvan, kun inspiraatio saa täytettyä kranssin. Vaikka ihan hauska se on näin raakaversionakin :) Ohje täällä.Ikkunalla näyttäisi tältä syysmetsää vasten


Tässä virkkaamieni lehtien ja sienien kera


Ja haluan kiittää taas kivoista kommenteista ja uudelle lukijalle tervetuloa!!! Blogia on mukavampi päivittääkin, kun tunnelma on keskustelevainen ja ideat vaihtuu kivasti!

2 kommenttia:

  1. Tälläistä kranssia sanottiin ennen myös pataluhaksi. Pataluha tosin työstettiin oljista. Ja sistä pidetiin pannun alusena. Mulla on itsetehty olkipataluha nykyään puuliiterin ovessa. Ennen oveen päätymistään se toimi entisessä kodissammme useita vuosia "himmelinä" niin, että se roikkui katosta vaakatasossa neljän nauhan avulla ja siitä roikkui ohuessa langassa pieniä olkitähtiä. Se oli todella kaunis! Tämän sinun kranssisikin voisi työstää niin ja leikata siihen koristeeksi vaikka kaksinkertaisesta sanomalehtipaperista leikattuja lumitähtiä.

    Ehkä vahän vaikea selittää näin ilman kuvia, mutta toivottavasti aukesi ; )

    VastaaPoista
  2. Enpäs tiennytkään :) Loistoidea tehdä tuosta himmeli. Ja voi kun olisi olkia, niistä saisikin kauniin pataluhan!!! Olen haaveillut joskus meneväni himmelikurssille, mutta se haave on vielä toteutumatta! Se olisi ehkä kaunein joulukoriste ikinä!

    VastaaPoista