keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Joulua ajatellen

Olen jo hieman alkanut ajatella joulua, koska viime vuonna joulu tuli ja meni jotenkin nopeasti, kun asuimme kaksiossa talon rakentamisen ajan. Nytkään en vielä ihan päästä joulua valloilleen. Mutta onhan asia niin, että jos haluaa lahjoa tuttavia itse tehdyillä lahjoilla, on niiden valmistaminen aloitettava ajoissa. Esikoisellani on aivan superihanat eskariopet tänä vuonna ja ajattelin, että heille on annettava muistoksi jotain itse tehtyä. Heistä oli helppo helppo aloittaa jouluprojekti, jotain pientä ja sievää. Tämän liinan ohje on samasta ET-lehdestä 7/2012, kuin se vihreä tai valk kukkaliina. Ohjeet ovat selkeät ja yksinkertaiset. Liinan vamisti parisa tunnissa. Tässä siis ohje alla. 

Toivoisinkin näin joulun alla, että jaettaisiin täällä blogeissa kivoja sieviä ja pieniä joululahjaideoita :) Ja sen verran ajoissa, että ehtii ottaa vinkkiä kaikkien ideoista :) Nyt en tarkoita, että joulua juhlitaan jo näin lokakuusssa. Jouluna vasta juhlitaan, nyt vaan valmistellaan!


10 kommenttia:

 1. kaunis malli, minkäkokoinen liinasta tuli valmiina? etsiskelen sopivaa ohjetta lasinalusia varten.. :)

  VastaaPoista
 2. Kotiväki-langalla koukulla nro 2 tuli halkaisijaltaan 18.5 cm. Eli jos tekee ohuemmasta virkkauslangasta, niin tulee varmaan lasinalusen kokoinen. Olen melkein saanut valmiiksi jo samankaltaisen kukkaliinan, siinä halkaisija 13.5cm. Tulee seuraavaan päivitykseen. Mutta aikokomuksena on tehdä myös lumihiutalemaisia lasinalusia valkoisesta langasta, kun löysin sopivan mallin Mary Oljenin virkkauskirjasta. Siinä oli tehty monta "hiutaletta" yhdeksi liinaksi, mutta ajattelin tehdä niitä erilleen lasinalusiksi :)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpäs kivalta. Hyvä muuten kun muistutit... Joulu tulee tosisan yllättävän äkkiä. Minä ostin viime joulun jälkeen (kun huomasin mainoksen anopin joululehdessä) kirjan, jossa on neuleohjeet seimiasetelman hahmoihin ja eläimiin. Voisi pian kaivaa sen esille, jos vaikka saisi aikaiseksi edes Marian, Joosefin ja Jeesuslapsen täksi jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin sen kirjan, kun sen hankit! Haluan ehdottomasti nähdä minkälaiset niistä tulee! Mäkin haluaisin sellaiset tehdä. Saa nähdä ostanko kans sen kirjan vai kokeilenko omaa versiota.... :)

   Poista
 4. Kiva idea, vinkkejä pienistä ja sievistä joulumuistamisista. Mistähän Mary Oljen kirjasta olet sen miettimäsi mallin löytänyt? Täytyykin alkaa oikeasti varmaan vähän jo tuota joulua tässä miettimään, jos sitten vinkkejä tulisi blogiinkin asti.

  Nätit nämä pienet liinat, varmasti mieluisa saaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Muistinkin väärin kirjan, josta kivan ohjeen löysin. Kyseessä olikin Sue Whiting: Virkkaus on helppo ja hauskaa. Pieni liina sivulta 34, joks on edellisellä aukeammalla yhdistetty isoksi liinaksi useammasta pikkuliinasta. Olen jo yhden virkannut, eli seuraavaan päivitykseen varmaan laitan liina, jos saan pari lisää tehtyä lähipäivinä :) Voin laittaa ohjeenkin siihen mukaan, kun kirjassa selkeä kuva, kuten tässä päivityksessä.

   Poista
 5. Oikein paljon kiitoksia viestistäsi ja ohjeesta, olipa mukava yllätys. Ja tosi kivan näköinen ohjekin. Näkyi olevan oikein monikäyttöinen, vaikka villalangasta tekisi sen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei loistoidea tehdä villalangasta!! Siitähän syntyisi vaikka huivi tai torkkupeitto tai ihan mitä vain!

   Poista
 6. Nii-iin, joulu on käynyt minunkin mielessäni jo. Nimittäin miten tekisi tänä vuonna joulukortit!
  Nimimerkkki: "mistähän minä tänne sinun blogiisi tupsahdin"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukortteja voisikin miettiä käsityöläisten näkökulmasta. Mitähän keksis tosiaan? Kirjontaa vai pitsiä... Ja tervetuloa kurkkimaan blogiani!

   Poista