sunnuntai 3. tammikuuta 2016

JoulunaikaMeidän perheen joulunaika meni niin nopeasti etten ehtinyt valokuvaamaan mitään tänne blogiin. Oli jouluaskartelua ja ihania paketteja ja kummien laatimia ihania joulukalentereja. Virkattuja joulukoristeita en ehtinyt saada yhtään valmiiksi.

Ja kiitos SuskuÖ! Tilkkusi peittoon tulivat perille ennen joulua! Oli ihana postipaketti ja kauniita tilkkuja, joiden eteen oli nähty vaivaa! Twitterpeittotilkkuja saa lähettää ainakin tammikuun loppuun saakka. Katsotaan sitten paljonko niitä on kasassa! 


Lasten kanssa teimme joulupalloja maalaten akryyliväreillä ja koristelimme lahjaksi muutamat tulitikkurasiat. lapset jaksaisivat askarrella joka päivä tuntitolkulla ja siihen ennen joulua yritin ottaa aikaa. 


Meidän perheen kesken arvoimme lahjan antajat ja saajat, ja toiseksi vanhin lapseni maalasi siskoni miehelle peuran pään. Sen maalaaminen sai monet hymyt aikaiseksi, toivottavasti se hymyilyttää saajaakin vielä pitkään :)


Akryylivärimaalauksen jäljiltä oli pakko ottaa kylpyammeesta kuva. Kyllä, lapsemme iloitsevat niinkin alkeellisesta asiasta kuin vauvojen kylpyamme. Siinä kukin vuorollaan loiskuttelee. Tassuamme olisi täydellinen, mutta tämäkin näyttää kelpaavan.... Ammeen pohjalla oli kasa värilastuja - myös vessan lavuaari, keittiön pöytäliina ja kylpyhuoneen ovi saivat väreistä osakseen....


Fimomassojen askartelu oli siistimpää! Muoteilla sai hienoja joulukuvia. Teimme myös nukkekotiin ruokaa ja joulukoristeita. Tuo kuvan enkeli päätyi omatekemään hilesadepilttipurkkiin. Niistä harmiksi ei tullut yhtään kuvaa. Mutta liimasimme pilttipurkin kanteen hahmoja, ja pilttipurkkiin vettä ja hilettä ja kansi liimaten kiinni. Lapset olivat nähneet jossain itse tehtyjä hilesadepalloja ja lasten ohjeilla saimme mekin ne aikaiseksi. Oli aika jännittävä askartelu :) 


Ja ystävät ihanat muistivat minua lahjoin! Kiitos! Sain ihanat, inspiroivat kirjat ja aivan valloittavan neulatyynyn! Maailman kaunein kuppi, jonka saa pitää koko ajan pöydällä :)Ja lopuksi tämä surullinen kuva. Kaikki lumihiutaleet, pöytäliina ja pallot kesken.... Mutta tuleehan sitä ensi vuonnakin joulu! Ja tiedän mitä haluan ensi vuonna tehdä! Niitä tärkättyjä joulupalloja!!!!

3 kommenttia:

 1. Onpa vallan ihania askarteluja! Ja ihan pikkuisen kadehdin tuota kaunista neulatyynyäsi. :-)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa tekemisen meininkiä!
  Joulun alla aika loppuu aina kesken, mutta onneksi tosiaan tulee aina uusi joulu. Ja joulu on keskeneräisenäkin nautittava ja hyvä.
  Ja peuranpää koristaa hienosti kalahuonetta, sen sarvet kannattelevat vapoja. Hyödyllinen ja iloa tuottava koriste! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania askarteluja. Lapset ovat varmaan onnellisia, kun saavat askarrella mielin määrin.

  VastaaPoista