keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Unelmieni kelloprojekti
Keittiössämme ehkä jo pian 15 vuotta palvellut ihana Pentikin Laventeli-kello on lakannut käymästä. Ei auta vaikka patterinkin vaihtaa. Ja se on ollut seinällä käymisongelmistaa huolimatta, koska pidän siitä niin paljon. Nyt kello säi lähteä, koska ystävältäni saaman joululahjan ja pitsiliinojen inspiroimana tein uuden! 


Kellon koneisto maksoi askartelukaupassa vaan muutaman euron, samoin kaunis kakkuvuoka kirpparilta. Joten rahaa ei tänän kulunut. Kellon alla oleva kaunis vuokanauha on siis ystäväni tekemä ja se täydentää kellon nyt täydelliseksi. 

Pitsinauha kelloon oli vaikein valinta. Mieheni ehdotuksesta yritin edellisen postauksen liinamallia, koska siinä olisi ollut 12 sakaraa. Mutta se oli auttamattomasti liian pieni. Ja nettiä selaimella löysin tämän kauniin liinan ohjeen täältä.Mutta ensimmäiselle liinalle kävi näin. Vaihdoin koukkua pienempään kesken työn ja tietysti sille kävi näin. Joten tärkkäsin sen kattaukseen sopivaksi pikku koriksi. Toinen liinakaan ei meinannut onnistua heti, joten lisäsin ketjusilmukoita ohjeeseen lisää. Virkkasin liinan siis Novitan virkkauslangalla ja koukulla nro 1.Ja tällainen lopputulos ja ympäristössään se nyt on! Olen jotenkin viehtynyt tuollaiseen hopean sävyyn, mikä tahansa tuon vuokamateriaalin nimi onkaan. Edellisessä postauksessa näkyy kakkuvuokaistutus, kynttiläkupit ja narsissikulho. 

Kellon viisareita piti säätää useamman kerran, ja aika ei ihan täsmällinen ole, mutta keittiössähän on uunissa ja mikrossakin kello (jos nyt tarkkaa aikaa kaipaa...). Mikä parasta, tästä kellosta kuuluu tikitys!!!! 


1 kommentti: