lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäismunan kattauspitsi


Viime pääsiäisenä virkkasin pari pitsistä munakuppia, ja nyt ne saivat kavereita, että koko perheelle riittää oma. Ja koska olen niin eriparinen ja järjestyksetön, niin pakkohan oli rikkoa keltainen rivi parilla vihreällä :) 

Omaan silmään sointuu parhaiten ruskean kanan aito muna, Fazerin Mignon- muna on mieheni suosikki ja lapset tykkäävät muovikoristeisesta tai itseväritetystä munasta. Nuo muovikoristeet on Eskarilainen saanut vuosi sitten kummiltaan. On sellainen muoviympyä, joka laitetaan munan ympärille lusikkaan ja kastetaan kiehuvassa vedessä. Tällöin muovi kutistuu munan ympärille kuin maalaus. Olisiko kyseessä sitten kutistemuovi? Laitoin punajuurta eiliseen ruokaan ja yritin värjätä munia keittäen niitä siinä punajuurivedessä, mutta ei tainnut olla väriä tarpeeksi, kun muniin tuli hieman kellertävää sävyä vain. Äiti värjäsi munia sipulinkuorilla ja mustikoilla, kun olimme lapsia. Niistä tuli kauniita luonnollisen värisiä ruskeiden mummon kanojen munien rinnalle :) Meillä syödään paljon kananmunia, oli ne minkä värisiä tahansa- Mutta pääsiäisenä on hauska leikitellä väreillä!

Munakuppi on muuten hassu sana. Tällainen pitsinen ei ole yhtään kuppi. Olisiko parempi sana munapitsi tai pääsiäismunan kattauspitsi :) Täällä edellisen pääsiäisen päivitys aiheesta. Ja huomasin silloinkin toivottaneeni juhlallista pääsiäistä. Mutta pääsiäinen on suurin juhla vuodessa!
Herkullisia pääsiäisen päiviä vielä lisää!

3 kommenttia:

  1. Ihanat munakipot! Uteliaana kysyn, onko kipot tärkätty vai millä niihin on saatu tuo ihana muoto? Mikä "tärkkäysalusta" on tuon muotoinen? Tein itsekin pääsiäiskoristeita ja vaikeinta oli keksiä oikeat tärkkäysaluset.

    VastaaPoista
  2. Joo tärkätty on vesiliimaseoksella, puoley ja puolet. Pohjana olen kokeillut Pentikin munakuppia, Mehukatti- mehupullon korikkia ja tavallisen puolen litran korkkia. Paras oli Mehukatti-pullo, tarpeeksi kapea pienelle kupille, mutta tarpeeksi laakea, jotta pysyy pystyssä. Ja tietysti Elmukelmu välissä..

    VastaaPoista