perjantai 3. huhtikuuta 2015

Juhlallista pääsiäistä!
Viime pääsiäiseksi yritin saada pitsistä pääsiäisliinaa pöydälle ja enhän sitä mitenkään saanut valmiiksi. Nyt virkkasin sen neliöt loppuun ja reunaksi kiinteitä silmukoita. Lankana Novitan keltainen virkkauslanka ja koukku nro 1.25. Liina virkattiin neliö kerrallaan ja yhditettiin heti virkatessa toisiinsa. Onneksi en halunnut koko pöydän kokoista liinaa, sillä pääteltäviä lankoja oli jo nyt melko suuri määrä.


Liinalle sai mukavan pääsiäisasetelman pöydän päähän. Lasikanat Pentikin mallistoa, samoin pitsiset kipsimunat. Herneenversot eskarilainen oli kylvänyt eskarissa <3 Ja hyvin sopii kirpparilta löydetyt kupinaluset kattaukseen :)Tiedättekö muuten mistä sana pääsiäinen tulee? 
Pääsiäisenä päästään pois paaston ajasta ja pahan vallasta. Virpomisvitsat kuvaavat palmunoksia, joita ihmiset huiskuttelivat laulaen ylistyslauluja Jeesuksen ratsastaessa aasilla Jerusalemiin. Mämmi kuvastaa happamattoman leivän juhlaa, johon paaston aika päättyi: herkutteluun. Pääsiäismunat kuvaavat taas pääsiäisaamun yllätystä, kun hauta olikin tyhjä ja kivi pois hautaluolan suulta. Tiput, Rairuoho, Narsissit ja pääsiäispuput kuvaavat uutta elämää, jonka Jeesuksen ylösnousemus saa aikaan. Näistä halusin kertoa siksi, että itselleni oli tänä pääsiäisenä yllätys, että mämmikin liittyy kristilliseen pääsiäisjuhlaan. 

Näihin tunnelmiin voisin toivottaa 

Juhlallista ja munarikasta Pääsiäistä!

Siihen kiteytyy koko pääsiäisen sanoma. Ehkä seuraavassa päivityksessä myös jotain siihen viittaavaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti