lauantai 15. helmikuuta 2014

Rättimaniaa ja peittoasiaaTein muutaman rätin ja innostuin töissä puhumaan virkattujen bamburättien puolesta ja työkaverit innostuivat heti kokeilemaan rättejä :)  Heidän kokemuksiaan odottelen innolla, sillä yksi räteistä pääsi siivousalan ammattilaisen kotiin. 

Rätin ideahan siis piilee siinä, että Bambu on luonnostaan hygieninen, imukykyinen ja uudelleen käytettävä, eli ekologinenkin, ja ennen kaikkea kaunis piristys arjessa. Mieheni jäätyään isäkuukaudelle kodinpyörittäjäksi totesi "Sehän toimii oikeesti". Eli paras palaute mitä rätille voi saada! Otin kuvankin samasta langasta virkatusta käytetystä ja upouudesta rätistä päällekäin, mutta hukkasin kuvan johonkin koneen maailmaan. Kuvasta näkyi, että puoli vuotta käytössä ollut rätti oli ehkä hieman kutistunut, mutta säilyttänyt värinsä ja yllättävän vähän nuhjuuntunut. Näytän kuvan heti, kun löydän sen! Rätin saa (ja pitää) siis pestä 60´, eli mukavaa on vaihdella rätin väriä mielialan mukaan :)Ja twitterpeittohaasteeseen mahtuisi vielä osallistujia, jos joku nopea haluaa vielä lähettää tilkkuja. Idea peittoon tuli siis loppusyksystä twitterin puolella, kun sain sata seuraajaa täyteen. Sata seuraajaa = sadan tilkun tilkkupeitto hyväntekeväisyyteen. Mutta laajensin projektia tänne blogiin ja tuttaville, koska peitosta olisi muuten tullut vauvan peiton kokoinen. Nytkin peitosta ei ole tulossa suuren suuri, mutta alkaa olla jo peiton kokoinen. Tilkut ovat siis 10 x 10cm ja neulottuja tai virkattuja. Tilkut ovat hienoja+tekijänsä värisiä. Kun peitto on valmis, julkaisen kaikkien osallistujien nimet, nimimerkit/blogilinkit. Peiton saa vapaaehtoistyölle omistautunut arjen sankari. Eli koska en ole vielä päättänyt millä värillä kirjavan peiton kursin kasaan, ehtii vielä (mielellään:) lähettää tilkkuja :) Eli ensi viikon lopulla peitto alkaa muodostua! Alla maistiaisia:


Ja kirpparivälilehdelle laitan joululta ylijääneen virkatun kuusentähden, jos joku haluaa ajatella jo ensi joulua :)

2 kommenttia:

  1. minulla bambuinen rätti myös testikäytössä ja kyllä tykkään! :) Ihanan värisiä sinun tekemät, minulla tylsä harmaa...

    VastaaPoista
  2. mummoruutupeitot rulaa! ne on niin hienoja, odotan innolla lopputulosta :)

    VastaaPoista