maanantai 24. helmikuuta 2014

Kalamiehen pipo


Tai tarkemmin perhokalastajan pipo. Tämä oli tilattu malli, jo ennen joulua. Pääsin Porvooseen mukavalle joulunalusmatkalle ja kiitokseksi lupasin pipon. Mutta haaste osoittautui hankalammaksi kuin luulin. Yritin googletta mallia, mutta eipä löytynyt haluamaani. Kaikkea muuta kyllä... Piirsin siis paperille kuvaa ja silmukoissa kuva ei ole yhtä hieno: Lopputulokseen en ole tyytyväinen, koska kuvio ei ole yhtä pikkutarkka tai viimeistelty kuin halusin. Kalastajankin mielestä perhoon oli tarttunut ennemminkin rapu :D Musta oli toiveväri etteivät kalat pelästy ja pipon koko osui sentään oikeaan. Eli tämä on nimetty nyt prototyypiksi ja uuden aion tehdä kun löydän paremman langan = vielä ohuempi villalanka..... Eli pitää mennä ihan oikeaan lankakauppaan :) Kalastajan veljellä oli huippuhieno villalätsä ja se jäi mieleeni muhimaan - josko sellaisenkin ehtisi virkata :)


Nyt lomalla on ehditty kuurata talo lattiasta kattoon, koska saimme vieraaksemme sen, jota ei kukaan halua lomalla..... Toivoa aina sopii, että itse säästyy taudilta, mutta eipä taida onnistua, kun lapsia ja pyykkiä pesee.... Mutta kaikki nukahtivat nopeasti (josko mahtavat nukkua koko yön), niin nyt on hetki aikaa virkata lapsille pipoja ja miehelle säärystimiä juoksulenkeille :) 

2 kommenttia:

  1. Hieno ja hauska se on! Tuli mieleen että olisko se helpompaa jos kuvan kirjoisi myöhemmin valmiiseen pipoon?
    T. Kalastajan vaimo

    VastaaPoista
  2. Täytyy pohtia, miten seuraavaa kokeilen. Mietin itsekin kirjailua vaikka varsipistoin. Tai jos pipon toisella puolella lukisi vaikka se kalastajan nimi.... silloin piposta tulisi paksumpikin, mutta myös langat olisivat enemmän solmussa :)

    VastaaPoista