sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Dinomaailma


Tässä ehkäpä yksi hassuimmista käsitöistä, joita olen tehnyt! 
DINOMAAILMA, 
joka on tehty vanhoista vaatteista. Ajatus tähän syntyi jouluna, kun keskimmäinen sai lahjaksi muovisen dinomaailman, jossa oli dinosauruksia ihan hirveä määrä. Dinosaurukset eivät mahtuneet muovivuorelle, joten jatkopala oli ehdottomasti tarpeen. Alkuperäinen ajatus oli itse tehty automatto rikkoutuneen tilalle, mutta tämä meni nyt sen edelle. Enkä ole automattoakaan kuopannut. Tähän olen käyttänyt siis yhden mekon, kolme paitaa ja kahdet gollegehousut, sekä kukkuloiden sisään muutaman kirpparille kuuluneen t-paidan. Kun maailma oli ommeltu, piti saada tikattua maailma kasaan ja lapsilla oli asiasta oma visio: Kaloja, dinosaurusten jälkiä, kukkia ja pesä. Tämän maailman ei ollut tarkoitus siis olla huolitellun ja kauniin näköinen, vaan repaleinen ja rouhea. Alimmassa kuvassa näkyy lasten suunnitelmat. Tätä maailmaa on ommeltu koko kevät ja lapset ovat leikkineet sillä jo keskeneräisenä, joten tämä on varmasti lasten mieleen, vaikka ei kaikkia sisustuksellisia kriteerejä täytäkään :) Itselleni oli mukavaa kirjoa käsin kukat ja pari kalaa, ja hankalinta tikata kuvioita ompelukoneella. Onneksi keksin, että koneessa on siksak ja pakki :D Mutta täytyy sanoa, että hatunnosto heille, joiden koneella ommeltu tikkausjälki on kaunista ja kone tottelee "kuviokäskyjä". Pääasia, että lapset olivat ihan superinnoissaan ja lelut jäivät odottamaan aamua!


Kivikko


Kukkulan juurella kukkaset ja "siksak"pesä

Hai ja valas


Lasten suunnitelmat

6 kommenttia:

 1. Aikas magee!!! Kelpaa dinojen temmeltää.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava! Kukkaset oli ihana lisä karuun "kivikauteen"!
  t. Lettu

  VastaaPoista
 3. Ihan supermakee ja hieno!!!!!!!
  Ja kulkee vielä perintönä perheessä :) Miehen suvussa kulkee hänen mummunsa häämekosta fiksattu kastemekko, johon on kirjailtu kaikkien siinä kastettujen nimet ja päivämäärät. Tuommosen superhienon leikkimaton alle voisi kirjoa leikkijöiden nimiä... :)

  VastaaPoista
 4. IHANA, MAHTAVA, UPEA, SULOINEN, MIELIKUVITUKSELLINEN!!!! OLET NIIIIIIINNNNNN TAITAVA!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 5. Olipa mukavaa kun tekin tykkäsitte! Maailma on ollut ahkerassa käytössä, että todellakin kannatti uhrata aikaa vanhojen vaatteiden tuunaukselle, vaikka lopputulos ei ollut aikuisen sisustussilmää miellyttävä ;) Mutta kun työn tilaajat olivat tyytyväisiä, silloinhan työ ei voisi onnistuneempi olla :) Kiitos kehuista ja tuo leikkijöiden nimien kirjaaminen oli huippuidea!!!! Se inspiroi ompelemaan toiselle pojalle automaton, jotta molemmilla olisi oma muisto lapsuudesta :)

  VastaaPoista
 6. Ihailtavaa luovuutta! Ymmärrän täysin lasten innostuksen :) Todella hieno!

  VastaaPoista