keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesähommia



Kesällä aika vierähtää puutarhassa ja nyt siitepölykauden mentyä ohitse, sain vihdoin pyykit kuivumaan ulos. Ja ihanaa kuinka mahtavalle vaatteet tuoksuu! Niitä on suorastaan ilo viikata! Mutta ripustaessa muistin, että aikoinani kun tein pyykkipoikapusseja lahjoiksi, oma jäi kesken. Se on vieläkin korissa kaapissa leikattuina kangaspaloina. Sain inspiraation kesken pyykin levittelyn ja vanha mieheni mummilta peritty keittiöliina sai uuden elämän. Otin keittiöpyyhkeen talteen, koska siinä oli nimikirjaimet LV, ei jompi kumpi pojistani ja kummityttömme olisivat voineet saada tästä jotain tuunattua. Mutta nyt siitä syntyi kymmenessä minuutissa pyykkipoikapussi. Olin siihen erittäin tyytyväinen! Se on helppo ripustaa rusetilla narulle, kun ripustaa pyykkiä ja myös nopea napata pyykin mukana takaisin sisään. Aika hauska piristys pyykkinarulla!



Ja toinen pikainen kesäkäsityö on ollut matto pihalla olevaan leikkitelttaan. Teltta on ollut meillä monta vuotta ja ajattelen sen palvelevan vielä tämän kesän takapihalla. Minulla oli sininen "jämä"kudepakka, joka oli niin vaihtelevan laatuista, ettei siitä saanut mitään järkevää. Mallina käytin samaa aaltokuviota kuin äidin mattoon kauan sitten. Ja jotta matto olisi enemmän neliö, piparireuna oli loistava viimeistely matolle. Kun matto oli valmis, totesin sen olevan sopiva myös piknikpeitoksi tai vaikka rannalle :) Ties vaikka punainen jämäkude päätyy samanlaiseen kuosiin....


Saa nähdä kuinka keskeneräiset villasukat tai ideat kesämatoista etenevät nyt kesällä. Mutta syksyllä viimeistään luulen tänne palaavani, jos täällä onkin nyt hiljaista. Kesämatot olisi ainakin kiva saada kesäksi :) Vaikkakin tänään, juhannusviikolla istuin sohvalla peiton alla raesateessa sukkaa neuloen takkatulen loimussa.... Mutta puutarhahommissa on vilkasta Mutaisen mäen puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti