sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Opettajalle ikikukkia



Esikon opettaja jäi eilen eläkkeelle ja hommasimme hänelle luokkana yhteisen lahjan, mutta halusin, että hänelle jää myös konkreettinen muisto. Virkkasin hänelle ikikukat korviksiksi. Olen aiemminkin virkannut korvikset samalla mallilla ja tämä kukka on kaunis. Malli on Dahlia kirjasta Claire Crompton:"Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä. 200 upeaa mallia." Kirjassa on monta muutakin ihanaa mallia! Ja helppoja virkata! Mm. täällä pienemmät kukkakorvikset.




Ja nyt toukokuussa minulta tilattiin pitkästä aikaa tuttiketjuja. Niitä oli ilo virkata!

lauantai 30. toukokuuta 2015

Juhlavaa viikonloppua


Tämä viikonloppu on tunteita täynnä! Eskari loppui, kakkosluokkalaisen opettaja jäi eläkkeelle, veljen tyttärellä oli nimiäiset, kävimme yksissä lakkiaisissa ja maanantain aloitan (tai jatkan) sairaanhoitajan töitä 9 kotiäitivuoden jälkeen. Paljon tunteita, haaveita ja hyvästejä.

Eskariopettaja oli ihana ja halusin muistaa häntä lahjalla, jota on pitänyt kokeilla virkata itselleni. Lapsi valitsi langan eskariopen lempiväriin sopivaksi ja ei kun virkkaamaan! Eli pitsinen kakku/keksikupu tärkäten. Ohjeita en löytänyt kuin yhden, joka ei mielestäni ollut kaunis, joten virkkasin päästä... Ja kuvusta tuli mahdottoman suuri :) Ja tärkkäyskin kuivui hitaasti, joten piti viedä lahja märkänä. Olipas kamala tunne viedä keskeneräinen lahja! Onneksi illalla tuli viesti, että kupu oli kuivunut siististi. Huokaisin, mutta kuvulla on elinikäinen reklamaatio-oikeus, koska on ensimmäinen laatuaan. Kannattaisi aina tehdä ensimmäinen versio itselleen.... Mutta tästä opittiin taas jotain: Voisiko joskus tehdä jotain ajoissa tai vaikka jopa ennakkoon :)   


Kupu käy koristakin jos kääntää toisinpäin :) 


Ja sisälle piti tietysti laittaa Prinsessa- keksejä




keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Maailman tärkeimmille ihmisille ja heidän tärkeyksille





























Pieni, mutta niin suuri käsityö! Naapurin pikkutytön pupulta oli housut revenneet niin pahasti, ettei alkuperäisiä henkseleitä voinut enää paikata. Tarjouduin ompelemaan nauhat henkseleiksi. Samalla pikaompelulla valmistuivat vaihtohousut pupulle. Itselle ihan mitätön (ja nopeasti ommeltu) käsityö, mutta pienen neidin pupu on korvaamaton kaveri ja siksi tällaiset ovat maailman tärkeimpiä Kätten töitä <3

tiistai 19. toukokuuta 2015

Puutarhapalttoo vihdoin valmis!


Näin monta vuotta sitten Juju-kerhon lehdessä mainoksen kirjasta 'Virkkaa ja kirjo jämälangasta'. Siinä oli kuva pyöreästä villatakista ja ei ole mitään tietoa miten se oli siinä virkattu. Mutta ajatus on muhinut päässäni jo kauan ja nyt sain jämälangat ja pari uuttakin kerää virkattua ympyräksi. Hieman kiharallehan se meni, mutta eipä tässä haittaa. Hihojen kohdalta vaan pätkä reunoja yhteen ja siinä se on: Puutarhapalttoo!

Jokainen pihalla viihtyjä tarvitsee Suomen säässä palttoon, jonka voi heitää niskoille kylmän yllättäessä. Lämpötila kun on niin riippuvainen auringosta, joka menee vähän väliä pilven taakse piiloon. Tämän palttoon voi sitten tarvittaessa hylätä johonkin puutarhan kulmalle ja taas heittää niskoille, kun varjosää yllättää.


Oli muuten huippuvaikea ottaa itsestä kuvaa peilin kautta! Palttoon yläosa palvelee huppuna ja alaosa lämmittää takapuolta myös istuessa :)







keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pikkuompeluksia


Lapset ovat olleet kipeänä ja vettä on satanut, joten on ollut aikaa tehdä pikkuruisia hommia ompelukoneen ollessa pöydällä. Tehtyäni omien tyttojen nukenrattaisiin uudet kankaat, sain tehdä myös kummityttöjen nukenrattaisiin uudet. Taitaa olla yhtä kestäviä jokaisissa käsissä nämä pienet nukenrattaat.... Mutta näin ne saavat jatkaa palvelemista pienten leikeissä :)


Ja "Strömsö-paitojen" tuunauksien jälkeen innostuin tuunaamaan myös tytön paitoja. Pienet jutut muuttavat heti ilmettä!


Ja näitä Tilda- pupuja tein joskus vuosia sitten ja lupasin jo pari vuotta sitten kummitytölle, että teen sille vielä vaatteet. No nyt lupaus lunastettu:



Ja tämä askarrus kuuluu niihin kokeiluihin, joita ei välttämättä kannata esitellä, mutta tytöt ihastuivat tähän pussukkaan! Korupussina miehen vanhat farkut :)


Ja eskarilainen pääsee kevätjuhlassa esittämään pelleä ja on siitä kovin innoissaan. Muoviset pellenenät lähtivät jo eskariin rekvisiitaksi, mutta tänään tein vielä kaikille pelleille rusetit. Ensin ne muistuttivat makkaroita, mutta nyt ne edes yrittävät olla rusetteja. Tästä tuli mieleen, että on hassua, että ihmiset sanovat etteivät osaa tehdä mitään käsitöitä. Käsitöissähän on kyse vain kokeilemisesta ja uskaltamisesta eikä lopputuloksen sileydestä. Poika oli näistä innoissaan, ei hänelle ollut tärkeää, oliko oikeaoppinen ompelu toteutunut :)




sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäiväonnea


Äitienpäivän aurinkoiset onnittelut kaikille äideille!
8v ja 7v poikani olivat valmistaneet eskarissa ja koulussa mitä osuvimmat äitienpäivälahjat! Sain kaksi neulatyynyä ja 2v tyttö katseli niitä ja totesi "kauniita". Kyllä, lasten kätten työt ovat niin kauniita ja upeasti tehtyjä! Ja vielä tarpeellisista tarpeellisimmat!

maanantai 4. toukokuuta 2015

Meni kuin Strömsössä


Heti pyydän anteeksi kuvien laatua, puhelimella nappasin kuvat yhtä nopeasti kuin tuunasinkin....
Olisi vaikka kuinka paljon järkevääkin tekemistä ja muutama tilaustyökin, mutta lasten ollessa kuumeessa ei itsekään jaksa keskittyä mihinkään järkevään. Pihahommat olen yrittänyt saada ajantasalle, mutta sekään ei ihan ole onnistunut.

Mutta siis viime Strömsössä Lee tuunasi T-paitoja ja olen ennenkin niitä hommia seurannut ja suunnitellut, mutta nyt ryhdyin heti hommiin. Tässä siis kaksi vanhaa T-paitaa sai uuden elämän kaapista löytyneiden aarteiden avulla. Pitsiä &nappeja ja romanttisen rouheaa lettiä :) Nyt kelpaa lämpimien säiden tulla!