tiistai 24. helmikuuta 2015

Kukkatarhasukka- äänestäjien palkinto


Kukkatarhasukkakilpailussa on edelleenkin vain yksi osallistuja, mutta äänestäjien arvontapalkinto valmistui silti - Josko kuvia tulisikin lisää ja pääsisimme ihailemaan Kukallisia villasukkia urakalla. Itsehän haaveilin näkeväni jopa jonkun rohkeaa erilaiset kukkasukat tuotantoa - muotia niinkuin Robinilla.... Pitää varmaan siis itse neuloa vielä kevättalvella sellaiset puutarhasukat :)

Mutta siis mahdollisille äänestäjille arvontapalkinnoksi samat siemenet kuin kuin sukanneulojille ja mukinlämmitin. Ensimmäinen mukinlämmitin, jonka olen koskaan neulonut. Neuloin sen sopimaan muumimukiin, koska niitä tai Teeman mukeja löytyy lähespä joka kodista... 
Keväällä auringonpaistaessa on ihana viedä kahvit jo ulos, mutta ilman ollessa kylmä kahvi jäähtyy pian, joten mukinlämmitin on tarpeen :)



ps. Huomaa, että on loma, sillä ehdin saada valmiiksi useamman keskeneräisen käsityön - ja muutaman uudenkin aloittaa :)

maanantai 23. helmikuuta 2015

Twitterpeitto valmis!!!!



Nyt sain peiton valmiiksi!
Eli tämä oli toinen #twitterpeittohaaste. Ideana oli, että sain twitterissä toisen sadan seuraajia täyteen ja kuten ensimmäistä sataakin, juhlistettiin seuraajamäärää tilkkupeitolla. Eli minulle sai lähettää tilkkuja peittoon, jonka lahjoitan iloksi arkeen. Ei minkään järjestön kautta vaan ihan "hiljaisella" tavalla arjen sankarille. Edellisen peiton sai vapaaehtoistyössä ollut arjen puurtaja. Tämän peiton saa kolmilapsisen perheen äiti, joka on sairastunut vakavasti. Vien peiton tänään perille :)

Poikani totesi, että miksi laita peiton omaan blogiini, koska peitto ei ole omaa käsialaani. Poika on oikeassa, kiitos teille kaikille osallistujille!!!!

Sanna
Heli
Jonna
Essi
Satu
@SuskuO
@erikahermasvuo
@eevamutanen


 Ja peitto on taas ihan eri näköinen, riippuu miten päin peittoa sylissään pitää :)
Reunan viimeistelin piparkakulla. Joku sanoi, että vieläkö teen kolmannen peiton, että voisi taas lähettää tilkkuja - eli pitää varmaan vielä virkkailla peittoja kasaan. Hauskaahan tämä on! Ja saajia varmasti riittää! Haasteen voi muuttaa peittohaasteeksi, koska twitterin seuraajille ei tarvitse olla osuutta asiaan! Voin raportoida miten peiton saaja otti peiton vastaan - 
Kiitos kaikille!






Rattaiden tuunaus osa kaks


Tällaiset pikkurattaat tuntuvat hajoavan heti ensi ralleilla, mutta kun kankaan korjaa, taas kyydissä pääsee vähän matkaa! Toisiin näistä kankaan tuunaus on jo toinen ja toisistakin repesi kangas liitoksistaan. Vaikka kuinka sanoo rattaiden olevan nukkeja varten, aina kyydistä löytyy joku pieni hymyilevä liikkuva aurinko, jota työntää vauhdikkaasti toinen samankokoinen! Meillä on naapurustossa hauska kolmikko kaksivuotiaita ja leikimme melkein päivittäin yhdessä. Rattaat ovat siis kovassa käytössä!


Edellisen korjauksen tein pinnoitetulla liinalla, nyt käytin vain puuvillakangasta. Lenkit tein valmiista nauhoista. Ompelu oli nopeaa ja rattaat saivat uuden ilmeen. Mahdanko saada aikaiseksi korjata myös kolme revennyttä nukkea.... Saapa nähdä! Tuunaus on kuitenkin huippuhauskaa!!!!


Kuvien taustalla vilahtelee muuten peittohaasteen peitto, joka on vain hieman kesken :)

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Rätit ja kierrätys ovat iloni


Jos olisin kirjoittanut tämän päivityksen eilen, kun sain ommeltua rätit, olisin kirjoittanut näin:

Olen saanut kevään auringon myötä siivousbuumin ja olen sekä siivonnut kaappeja ja viuhunnut rättien kanssa. Joskus aiemmin kun perimme mieheni mummon vanhaoja pyyhkeitä, sain ajatuksen kestotaloupaperista ja ompelin muutaman rätin vanhoista pyyhkeistä. Loput pyyhkeet kasasin takaisin sekaiseen kaappiin. Rätit ovat olleet käytössä lattianpyyhintään ja ovat kyllä pelastaneet monta tilannetta imukykyisyydessään, mutta tuntuu että ne ovat aina pesussa. Nyt kangaskasa tuli uudelleen vastaan ja totesin unohtaneeni koko pinon! Olen käyttänyt vain paria rättiä ja kaapissa lojuu pinotolkulla samaa ihanaa imukykyistä rättikangasta! Nyt sain ommeltua rätteihin siksakit reunaan, yhteen jopa nauhaa ja pitsiä! Kyllä nyt kelpaa pyyhkiä maitoa ja puuroa lattialta! Nyt varmaan laulelen pyyhkiessäni lattioita, koska kierrätysrätit ovat parasta mitä tiedän!!!! Valkoinen kangas on vielä tuollaista ihanaa vanhaa pehmää harsoa!!!


Mutta koska kirjoitan tätä vasta nyt sunnuntaina, voin todeta, että laulaminen unohtui täysin! Nuorimmaisemme kaatoi kaakaot vauhdilla aamupalalla lattialle ja rätit kyllä viuhuivat. Mutta niin viuhui kiukkukin. Harmitti ihan hirveästi, että piti taas hermostua pienelle. Mutta rätit toimivat kyllä paremmin kuin hyvin! Nuo imee paljon paremmin kuin mitkää kaupan rätit ja on mukava pitää virkatut bamburätit pöydän pyyhkimistä varten ja lattiaa varten omat. Pino rättejä oli korkea, mutta osa räteistä ehti pesuun ennen kuvaa.. Suosittelen siis vanhoja pyyhkeenpalasia lämpimästi muillekin ns. kestotaloupaperiksi! Sitä tuntuu kuluvan niin paljon, että aina on tyhjä rulla telineessä. Ja muutenkin rakastan kierrätysideoita. Vanhoissa tavaroissa on aina mukana tarina! Näitä ripustelen kuivumaan sukkanipsukkaan pesun jälkeen ja taas hyvin pyyhkii! Toivottavasti seuraavan kerran laulankin..... 

lauantai 21. helmikuuta 2015

Kukkasukkatarhapalkinto


Tällaiset lapasista tuli! 
Eli tässä palkinto Kukkatarhasukkakilpailun voittajalle! Tai oikeastaan on hassua puhua kilpailusta, koska halusin nähdä millaisia sukkia te olette kukka-aihein tehneet. Voisi enemminkin puhua ihailukuvanäyttelystä!

Eli ajatuksena, että minulle saa lähettää kuvan omatekemistään sukista sähköpostiin ja sitten päivitän tänne kaikki kuvat kerralla ja jokainen lukija saa äänestää suosikkiaan. Jos sukkien ohje ei ole oma, ohjeen alkuperän voisi kirjata sähköpostiin mukaan. Ja nämä palmikkolapaset ja kukansiemenet on siis Kukkatarhasukkien äänetyksen parhaimmalle. Ja äänestäjien keskenkin arvotaan palkinto, joka ei vielä ole valmis. Palkinnosta löytynee samat kukan siemenet kuitenkin :) 

Ja tällä hetkelle kuvan lähettäjiä on vain yksi, joten näin mennen ei tarvitse äänestää. Mutta aluksi sovittiin helmikuu aikaa; katsotaan tuleeko kuvia lisää nyt kun palkinto on julkistettu. Eli toivottavasti innostutte lähettämään erilaisia sukkakuvia, joko kirjoneule tai kuvioneule tai eripari, samapari, värikäs tai yksivärinen. Pääasia että se sopii aiheeseen Kukkatarhasukka. Mielestäni blogimaailmassa on parasta ideoiden vaihto ja innostuksen ja ilon jakaminen! Tässä nyt kevääksi kukkailoa :)

maanantai 9. helmikuuta 2015

Palkintolapaset


Kukkatarhasukkakilpailuun on ilmaantunut jo ensimmäinen osanottaja ja olivatpa kauniit sukat! Ajattelin, että kilpailuun osallistuneet ansaitsevat kunnon palkinnon, joten aloitin neulomaan palmikkoisia palkintolapasia! Eli kukkasukkien neulojien palkintona pinkit palmikkolapaset keväisin höystein. Myös sitten aikanaan äänestäjille luvassa pienempi palkinto. Julkaisen kaikki osallistuvat kuvat sitten yhtä aikaa. Sovittuna oli helmikuu aikaa lähettää kuvia sähköpostiin :) 

Twitterpeittoon viimeiset tilkut ovat tuloillaan, 
joten siihen käsiksi pääsen heti, kun saan lapaset valmiiksi!

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ruususukat ja kukkatarhakilpailu


Nyt minulla on ollut aikaa mukavasti seurata teidän blogejanne ja olen bongannut niin kauniita villasukkia, ettei ihailullani ole määrää! Tässä muutamaan viimeisimpään linkki, jos blogit eivät ole teille ennestään tuttuja:


Itselläni yleensä syksyllä jo alkanut sukkabuumi on iskenyt vasta nyt! Nämä Ruususukat aloitin jo viime talvena, mutta hermostuin lankasolmuun ja nyt siivotessa päätin viimeistellä keskeneräisiä käsitöitä. Ja sitä paitsi tarvitsin villasukat. Ensimmäisen sukan jälkeen ajattelin, että kuinka kummassa jaksan tehdä toisen!? Enkö voisi tehdä vain kasaa erilaisia kukkasukkia ja sitten leikkiä kukkatarhaa ja käyttää eri pari villasukkia. Käyttäähän Robinkin eri pari kenkiä!!! Sinnikyyteni oli onneksi sitkeää tällä kertaa ja sain toisen sukan jopa kahdessa illassa valmiiksi. Sukat ovat hieman löysää neulosta, mutta valmiit! Lankana käytin Seitsemää veljestä ja puikkoina oli ehkä kolmoset.


Mutta tästä kukkatarha-ajatuksesta intoutuneena päätin aloittaa uuden haasteen. Vaikka twitterpeittoonkin saa lähettää vielä viikon ajan 15x15cm tilkkuja (Suvi Veltheim, Salavakatu 20, 15320 Lahti). Mutta tämä on erilainen ja vielä on villasukkakuukausia jäljellä. Tosin minulle joka kuukausi on villasukkakuukausi. 

Kukkatarhasukkabuumi

Eli jos innostut neulomaan vielä sukkia, niin neulo itselle tai lahjaksi Kukkatarhasukat. 
Voivat olla siis samanlaiset, erilaiset, eriväriset tai ihan mitä vaan! 
Miltä sinun mielestäsi kukkatarhasukat näyttävät?

Ota kuva neulomistasi sukista ja lähetä se minulle sähköpostilla suvi.veltheim@gmail.com 
Otetaan aluksi vaikka helmikuu aikaa. Sitten julkaisen kaikki kuvat täällä ja saatte äänestää kauneimmat Kukkatarhasukat ja lähetän tekijälle keväisen palkinnon. Eli kuva sukista riittää. Mutta sovitaan, että jos ne eivät ole oma design, niin mainitse lähde kuvan yhteydessä. Kauneimmat Kukkatarhasukat- äänestäjien kesken arvotaan pieni palkinto.
Jos haluat vaihtaa Kukkatarhasukat, niin lähettäneiden kesken arvon sukille uudet omistajat ja näin jokainen lähettäjä saa yllätyspaketin. Muista vaan laittaa yhteystiedot mukaan! Eli kolme elementtiä:

-Kauneimman sukkaparin tekijä saa keväisen palkinnon
-Äänestäjien kesken arvotaan myös pieni kevätpaketti
-Sukat lähettäneiden kesken arvotaan sukille uudet omistajat ja jokainen sukat lähettänyt saa uudet erilaiset sukat

Eikös kuulosta hauskalta? Minä ainakin odotan jo malttamattomana kuvianne!!!! Jos haluat, voit jakaa Kukkatarhasukkabuumin linkkiä blogissasi, jotta mahdollisimman moni mahdollisesti asiasta innostuva kuulee hauskasta kilpailusta!


Tässä vielä kuva sukkieni nurjalta puolelta, ihmeen siisti minun tekeleeksi! Lapsuuden ystäväni kutsui aina teoksiani Suviskoksi, koska aina niissä oli jokin vinksallaan. Mutta nyt on siistiä, nurjalta... Oikealla puolella näkyy missä kohta olen kiertänyt/kuljettanut lankaa mukana, mutta josko käytössä tasoittuu!