tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pikapikaiset pöytäliinanpainot ja haaste


Viime vuonna jo suunnittelin virkkaavani pöytäliinan painot, mutta vieläkään en sitä tehnyt. Ja nyt pöytäliina hulmusi tuulessa, eli eikun ompelukoneelle. Ja simsalabim, olen tyytyväinen näihin, vaikka ompelukoneen jälki onkin näkyvissä pikaisen toteutuksen vuoksi. Mutta jotkut asiat on vaan parempi tehdä kuin suunnitella :) Mies yritti heti saada minut ompelemaan uutta grillinsuojaa :)

Ja sain haasteen  Iloa itse tehden-blogista. Haasteet ovat mukavia, kun niitä saa tarpeeksi harvoin ja niissä on ytimekkäät kysymykset. Tämän haasteen idea on seuraava:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Haastetun pitää vastata 11 kysymykseen haastetuille
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Haastetun tulee haastaa 11 uutta blogia, joissa alle 200 lukijaa ja kertoa ne blogissa 
Itse yksinkertaista tätä hieman:

Ja tässä kysymykset joita sain:
1. Kaksi asiaa, joita ottaisit mukaan autiolle saarelle
Suklaalevy ja keskeneräinen virkkaus
2. Polkupyörä vai auto?
Haluaisin vastata polkupyörä, mutta auto voitta useammin
3. Matkusteletko mielummin kotimaassa vai ulkomailla?
Ehkä kotimaassa, Lappiin olisi mukava matkustaa
4. Ihanne asuinympäristösi, kaupungissa vai maalla? 
Maalla!!!!
5. Mistä iloitset?
Ilo on pienissä asioissa: Lasten  hymyistä, kasvien versoista ja käsityön valmiiksi saamisesta
6.Mistä ärsyynnyt?
Väsyneenä turhasta esim maidon kaatumisesta, mutta maailman tasolla ärsyttää ihmisten pinnallisuus
7. Tunne vai järki? 
Varmaankin tunne
8. Minkälaisista elokuvista pidät? 
Katson vähän elokuvia, mutta varmaan pidän elämänkerrallisista tunteiden ja perheiden kuvauksista
9. Lempiruokasi? 
Varmaan perunamuussi ja nakkikastike 
Tai joku hyvä salaatti
Ja suklaaleivonaiset
10. Aamu- vai iltaihminen?
Ehdottomasti aamu!
11. Kaukaisin paikka, jossa olet käynyt?
Etelä-Italiassa mieheni tädin luona vuoristossa

Ja nyt piti keksiä 11 kysymystä itselle ja haastetuille, mutta helpotan asiaa, että kerron itse 
11 arkipäivään liittyvää sanaa itsestäni 
ja niin pyydän myös haastettuja tekemään:

Eli 11 sanaa, jotka kertovat jotain elämästäni:
 Ruusupenkki, kasvihuone, versoavat kurkuntaimet, helmililjat, lapset, virkkuukoukku, lankakerä, pyykkikasa, imuri, kahvikuppi ja suklaapala

Eli haastan pari mukavaa blogia kertomaan 11 arkipäiviin liittyvää sanaa itsestään:

Ja en loukkaannu, vaikka haastettavat eivät tällä kertaa jaksaisi ottaa haastetta vastaan! 
Mukavaa vappua kaikille lukijoille!



keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Rättejä ja tuttiketjuja




Kevät on jo ihanan pitkällä ja ulkona auringonpaisteessa oli mukava pitää taukoa pihatöistä virkaten tuttiketjuja. Puuhommia ja betonilaattojen kantamista auringossa ei jaksa ihan aamusta iltaan harrastaa ja  kahvikuppi ja virkkaus sopii aurinkoiseen säähän kuin nenä päähän! Tuttiketjuista harmaa tippui kuvasta pois, mutta laitan nämä tuonne kirpparisivulle


Ja räteistä on taas tehtävä vertailua!
Eurokankaasta löysin 3.90e maksavan puuvillaneulotun rätin ja olihan se pakko ostaa kokeeksi. Ja nyt haluaisin nyt sanoa, että bamburättini on parempi, mutta pakko myöntää että toimivat yhtä hyvin! Myös valmisrätti imee hyvin ja kestää 60´pesun. Ainut miinus on, että Eurokankaan rätin väri haalistuu hieman pestessä, mutta sehän on pientä. Ja bamburätti pysyy taas pehmeämpänä. Harmi vaan, että itsetehdyllä ei pärjää hintakilpailussa. Mutta tulipa taas lisävertailua. Aiemminhan olen todennut, että käytetty ja uusi näyttävät melko samanlaisilta. Bamburätti ei siis kärsi pesussa, vaan pikemminkin imukyky paranee ja onhan käsitehty aina käsintehty <3








sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Juhlallista pääsiäistä!



Pääsiäinen on sujunut perheen kesken ja ulkoillen nauttien ihanasta auringosta. Tänään oli jo ihan kesäfiilis, kun lapset olivat koko päivän ulkoilun jälkeen kuraisia, punaposkisia ja polvet & kyynärpäät naarmuilla :) Hauskinta tässä pääsiäisessä on ollut eiliset joulutortut ja tänään isän joulun perunalaatikko - Mutta kyllä maistuivat hyvälle! Joulusta ja pääsiäisestä on itsellä lapsuudesta niin mukavat muistot, että toivottavasti samanlaista perheen kanssa yhdessäoloa voi tarjota myös omilleen! 

Pääsiäisliinaa virkatessa sain ajatuksen virkatuista munakupeista ja liinahan sai väistyä näiden tieltä! Eli pääsiäisliinasta näkyy palanen alemmassa kuvassa ja vielä sitä jatkan, jotta saan tarpeeksi ison pitsisenkaitaliinan. Pääsin jo liinassa hyvään vauhtiin, sillä liinan kukkaruudut eivät ole vaikeita, vaatii vaan sitkeyttä tehdä monen monta samanlaista kukkaruutua :) Mutta munakupit virkkasin kokeillen pylväillä ja tärkkäsin ne heti vesiliimaseoksella roikottaen niitä yön yli pullojen kaulassa ylösalaisin. En keksinyt muutakaan, josta saan tasaisen pohjan. Ja kupeista tuli loistavan kokoiset ja pysyvät vielä munan kanssa pystyssä. Eli näitä lisää!!! Ja haaveeni omasta toiminimesta on taas nostanut päätään, josko vielä pääsenkin toteuttamaan haavettani käsityöammattilaisena :) 





Ja olettekos katsoneet ruotsalaista draamasarjaa Solsidania (suomeksi Onnea onkimassa)? Siinä on osuvaa huumoria parisuhteesta, ystävyydestä ja perheestä - kolahtaa sekä naisena että vaimona ;) Mutta sarjan Annalla oli vaunuostoksia tehdessään kiva neuletakki auringonkukkaneliöistä. Jossakin muussakin jaksossa hänellä on ollut yllään mukavia neuleita, jotka saavat haaveilemaan itse virkatusta pontsosta tai neuletakista itselle :) Unelmia (suuria tai pieniä) on hyvä olla!



maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pikkuliina inspiroi ja piristää


Olen virkannut pääsiäisliinaa siis jo viime vuodesta ja nyt liina alkaa olla liinan kokoinen. Saa nähdä vaan saanko siitä niin ison kuin haluan. Liinaa virkatessa jotakin inspiroivaa tarvitsee välillä tehdä, sillä en ole kärsivällisyydellä siunattu ja saman virkkaaminen ja virkkaaminen vaatii minulta melko paljon työtä :) Eli tässäpä pikkuliina, jonka ohjeen olen ottanut kirjasta Melody Griffits: 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin. Kirjassa on niin paljon mukavia pikkuliinoja tai liinan, peiton, paidan tai minkä vaan palasia - niiin ihania! Tämä keltainen pikkuliina pääsee aikaisemman vaaleanpunaisen kaveriksi lasten pääsiäisruohojen kanssa samaan "asetelmaan". Ja tässä ideat pulppuaa: Näistä kaikista kirjan ohjeista voisi virkata vaikka yhden ison värikkään tai yksivärisen liinan; samaan liinaan eri mallit, voisi olla aika huippu! Tai vaikka verhoksi :) Tai sitten nämä päätyvät lopulta tyynynpäällisiin. Saapa nähdä! Voisi kokeilla vaikka kaikkia!


perjantai 11. huhtikuuta 2014

Hörhelöhuivi kevääseen




Tulipa taas tehtyä hörhelöhuivi, tai kaksikin. Ruskea meni äidille lahjaksi ja kirkas vihertävän turkoosi itselle. Huivi on aika erinäköinen väristä ja asusteesta riippuen. Aikaisemmin olen siis tehnyt myös punertavan ja värikkään. Ajattelin kerän perusteella huivin väriä enemmän turkoosiksi, mutta viherätävän keltainen sopii hyviin kevääseen ja pääsiäisen seutuun!




Tästä kuvasta näkee millaista "lanka" on. Eli yläreunasta poimitaan puille ohjeen mukaan kuusi silmukkaa ja neulotaa edestakaisin aina oikein, kunnes kerä loppuu :) Viime viikollä näin Eurokankaassa idean neuloa hameen helmaksi tällainen rimpsuhelma ja minulla on vielä yksi punainen kerä varastossa, joten saattaapi olla että hauska idea päätyy tyttären kesähameeseen.... 
Mutta siis kyseessä nopea, mutta hankalasti käsissä pidettävä huivineulos: kannattaa kokeilla!



Ja kannattaa kurkata Sohvaneulomon sivuille! Siellä oli linkit hauskoihin mainoksiin kantaa ottamatta mainostettaviin tuotteisiin :)




keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Heliseviä pääsiäismunia


Meidän perheessä pääsiäinen merkitsee ylösnousemusjuhlaa. Pääsiäismunat kuvaavat Jeesuksen ylösnousemusta haudasta, sitä suurinta yllätystä. Ja virpomisvitsat kuvaavat palmunoksia, joita heiluteltiin, kun Jeesus ratsasti aasilla ennen pääsiäisen tapahtumia. Pääsiäiskoristeista lasten askartelut ovat parhaita! Pääsiäisen keltainen pitsiliina on ollut koukulla jo viime vuodesta lähtien, saa nähdä ehdinkö sitä saada valmiiksi tänäkään vuonna :) Lasikanoihin laitetaan pääsiäiskarkkeja, joita jaetaan virpojille. Olohuoneen pöydälle pitää kaivaa kaapeista pehmokana, jolle nämä lapsiystävälliset pääsiäiskoristeet ovat :) Virkkasin vanhojen pääsiäismunien muovimunien päälle raitaa ja "pulunaskel" kuviota. Yllätyksenä näissä munissa on ääni, joissakin on sisällä riisiä, joissakin herneitä tai makaroonia. Lapset ovat jo leikkineet näillä, kun olen valmistumisen mukaan lisännyt munia koriin. Vanhat muskarilaulut kaivettiin muistista ja rytmiteltiin kaikki "melkein" yhteen tahtiin :) 
Korin reunalle visioin vielä vihreää reunapitsiä, katsotaan, riittääkö siihenkään aika :) Samoin kuin jouluna, tunnelma löytyy yhdessäolosta ja perinteikkäistä koristeista ja tavoista. Lapset ovat yllättävänkin tarkkoja niitä noudattamaan :) Minkälaisia perinteitä teillä on pääsiäisenä?



Kiitos mukavista kommenteista, joita olitte edellisiin postauksiin jättäneet! Vuorovaikutus on bloggaamisen paras puoli!