sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pikku "Jarin" tossut ja tuttiketjujakin


Virkkasin kastelahjaksi pikku "Jarille" tossut, aikaisemmin olen tehnyt kahdet täällä ja täällä. Harvemmin tulee kirjoiteltu ohjetta ylös, joten taas kolmas kerta toden sanoo. Purkuhommia siis oli, mutta nyt tossut onnistuivat parhaimmin. Tai luulen niiden olevan parhaimman malliset, koska sovittelin niitä pikku-Hilman jalkoihin :) Ja tyttö syntyi edellisille tossuille omistajaksi, niin kukkamalli sai niissä pysyä!



Pipo on naapurin Jonnan käsialaa. Ompelee aivan ihania lastenvaatteita, joita meidänkin lapsilla vilahtelee silloin tällöin :)
Ja tuttiketjuja tuli taas pitkästä aikaa virkattua tilaustyönä. "Pyöreäpäiseen" tuttiin sopivat päät löysin kivasta Nappikauppa Punahilkasta. Kaupasta löytyy muutenkin kaikkea kivaa virkkauksen avuksi. Esin korujen pohjia. Itsekin tilasin korvispohjat, ja niitä niitä olisi itselle tarkoitus virkata :) Tuttiketjujahan teen pyynnöstä. Tällä hetkellä löytyvät värit näkee Etsii uutta kotia värilehdeltä.


torstai 26. syyskuuta 2013

Lampun tuunausta



Kävin tänään huippuinspiroivalla kirpparireissulla. Oikeastaan kaksi viimeisintä kirpparikäyntiä ovat olleet huippulöydökkäitä! Twitterissä olen löytöjäni jo mainostanut, mutta nyt on pakko jo kirjoittaa tänne :) Päätin siis perustaa uuden välilehden, johon laitan sisustusaiheen alle sopivaa inspiraatiota ja kuvia kodista. Muutama on pyytänyt nähdä kuvia mm. kukistani, joita olen istuttanut hieman kummallisiin paikkoihin :)

Mutta olipa kerran lampunkehikko ja valkoinen pussilakana. Kehikko oli jo valmiiksi raakattu ja maksoi vain 2e :) Pussilakanoita on kaapissa odottamassa äidin kangaspuita (, jotka toiv on joskus kasattuna jossakin) varten. Nämä valkoiset olen muistaakseni saanut siskoltani :) Mutta ei kun pussilakanaa repimään ja ensivisio oli pyörittää pussilakana poikittain, mutta en saanut sitä hyvin, joten pyörittelin suikaleet pystyyn. Ja lopputulos oli parempi kuin osasin ikinä odottaa! Sisään en laittanutkaan alkuajatuksella lamppua vaan kynttelikön (siis lasin). Ja valo tulee aivan valloittavan kauniisti lakanasuikaleiden välistä! Ja lakanan hentoinen valkoinen kuvio, joka sopii tapettiin, näkyy myös niiiiin kauniisti!





Ja tässä meidän makuuhuone :)

Alla olevat puulaatikot olivat tämän päivän löytötavoite ja ne pääsivät takan kupeeseen puutelineeksi :)
Mutta kirpparille jäi pari ihan mieletöntä löytöä!


Tämän puuoven näen niiin meidän eteisen seinällä johtamassa ei mihinkään. Sopisi niiiin lintutapetin kaveriksi :)


Ja alla olevan sahdintekoon käytetty "kaukalo" olisi aivan täydellinen talomme eteen kukkaistutuksille!


Mutta nämä aarteet jäivät kirpparille budjettisyistä, mutta inspiroivat ja piristivät mieltä enemmän kuin mikään pitkän aikaan :)

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Rättiväsynyt räätälöi rättejä ja muuta pientä :)



Pieniä juttuja on valmistunut. Torkkupeitto, jonka aloitin pari vuotta sitten, on myös työn alla. 
Keittiön piristykseksi ostin uutta keittiön puhdistuainetta ja tein pari rättiä ja käsipyyhkeen. Kesän pihahommien jälkeinen väsymys puskee läpi ja syksyä piristäköön kirkkaan väriset tekstiilit keittiössä. Vaaleanpunaiset on itselle ja turkoosi-harmaa ystävälle. Turkoosi-harmaa on huippukiva väriyhditelmä, jota voisin hyödyntää olohuoneen tyynynpäällisiin. Alla löytyvästä kirjasta Pulunaskel-mallilla voisi saada kivan näköisiä tyynyjä ja bambulanka olisi pehmeä posken alla syksyn päiväunilla! Ja ihan alimmaisena vielä housuinkin uutta ilmettä :)



Mutta kokeilen mielenkiinnolla, kuinka keittiöpyyhe toimii keittiössä käsien pesupyyhkeenä. Rätit on toimineet hyvin, vaikka pyöreä malli olikin melko paksu. Mutta todella pitää muistaa vaan pestä tarpeeksi usein (60') ja käytössä kuivattaa hyvin. Mutta imee ja pyyhkii hyvin lian. Mustikkasoppa- ja ketsuppitahroihin (jos meillä muka sellaisia joskus on;) käytän talouspaperia tai perinteistä wettexiä :)





Rätin malli on tästä kirjasta V-verkko nimeltään. Siellä on paljon kauniita ideoita kukista pitseihin, joita voi hyödyntää vaatteiden tuunauksessa, sisustuksessa tai ihan missä vaan keksii. Yksi lempparivirkkauskirjoistani. Ja ohjeet on vielä helppoja!







 Tässä tämä pulunaskelkuvio; kiehtoo kauneudellaan, siitä täytyy lähiaikoina työstää jotain mukavaa :)


Tiedättehän, kun lasten kanssa leikkii ja pyörii, tulee itsekin kontanneeksi päivän aikana huomaamattaan. Molemmissa lempifarkuissani on reiät polvissa, joten tein paikan: Gerbera kaunistaa farkkujeni polvea ja taas voin pitää lempparifarkkujani! Toiset vielä odottaa kukkaan puhkeamistaan!


Ja seuraavaksi tilkkupeiton ja parin tuttiketjun kimppuun :)