lauantai 26. tammikuuta 2013

Tuttiketjuja


Kädet on viime päivinä olleet täynnä töitä, mutta muutamana iltana olen ehtinyt ottaa virkkuukoukun käteen ja virkannut muutaman tuttikejun. Näistä tuli mukavan näköisiä ja käytännöllisiä, ja olen intoa täynnä virkata lisää erilaisiakin. Tuo vihreä on samanmoinen kiemurapitsi kuin joulukoristeessa ja pyyhepitsissä. Itse tykkäsin eniten tuosta leveimmästä, mutta ystäväni, joita haastattelin pitivät eniten kapeasta :) Näitä saa tilata jos tykkää :) Haaveena olisi edelleen laittaa jonkinlainen putiikki pystyyn viimeistään syksyllä kuusentähtiä varten :)

Ja kiitos uudelle lukijalle mukaan liittymisestä! 
Samoin suurkiitos kaikista onnitteluista! Pikkuneidin kanssa on mennyt mukavasti ja nyt alkaa jo rytmikin löytyä. 




maanantai 21. tammikuuta 2013

Prinsessauutisia ja kiitos tunnustuksesta!

Onnenpotkuja on viime aikoina sadellut monestakin suunnasta:) 
Reilu viikko sitten perhemme sai pitkään odotetun kuudennen jäsenen, ihanaisen pienen prinsessan. Synnyttämään lähdettiin kesken verhojen ompelun :) Kotiin päästyäni siivosin sängynvierusnurkan puhtaaksi kuteista ja keskeneräisistä töistä. Tuntui hyvältä saada pois silmistä kaikki käsityö ja keskittyä olennaiseen. Nyt olen kuitenkin sen verran kaivanut lankoja esiin, että olen suunnitellut tuttiketjun virkkaamista.

Sairaalassa huomasin voittaneeni Neulanhaltijan -blogin arvonnassa tilkkutyökirjan, jota odotan innolla näkeväni! Siellä voisi olla idea tyttären tilkkupeittoon :)

Ja pari päivää sitten sain Täällä ollaan! - Blogista tunnustuksen. Suurkiitos siitä! Piristää mieltä suuresti! On mukavaa saada kommenttien lisäksi näin ihanaa palautetta!

Tunnustukseen kuuluu jakaa se eteenpäin viidelle blogille, joista tykkää (ja joilla on alle 200 lukijaa) ja kiittää linkillä tunnustuksen antajaa. Valitsin seuraavat viisi blogia, joista pidän:

(Vanhan ystäväni tekemiä huippuhienoja huovutettuja laukkuja, joissa kirjontaa ym.)

(Hienoja maalauksia ja kivoja virkkausideoita)

(Kahden siskoksen blogi, jossa loistavia virkkauksia ja ihania leivontoja, kannattaa kurkata!!!!)

(Mielettömän hienoja lapasia, sytomyssykamapanjaa ja nuttuja Etiopian lapsille)

(Käsityöammattilaisen ideoita arkeen kuin juhlaan ja mahtavaa käsityötaidetta ja huovutustöitä!)

Ulkona on ihana auringonpaiste, valoisaa tammikuuta kaikille lukijoille!




maanantai 7. tammikuuta 2013

Pieniä koreja


Smurffit ja nukkekodin pienet tavarat kaipasivat molemmat itselleen pientä säilytyskoria ja sain käytettyä jäljelle jääneet trikookuteet hyödyksi. Lapset ilahtuivat taas uusista koreista, jotka tyhjentyessään lattialle käyvät myös pussijuoksupussista, mörön naamiosta tai kauppakassista. Trikookudekorit ovat siis osoittautuneet parempaakin paremmiksi lelukoreiksi ja leikkivälineiksi. Siksipä myös tämä virkkaaja ei niihin kyllästy :) Ja lasten huoneessa saa olla väriä!

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Metallilankaperhonen


Tällainen perhonen syntyi vielä illalla olohuoneen pöydälle leffaa katsoessa. Siitä tuli ehkä jopa hauskempi kuin alunperin ajattelin. Kuusen kantaminen ulos on helpompaa, kun on jotain mukavaa ilmettä tilalla :) Kuvatkoon nämä metalliset ja lasiset koristeet kultaa, mirhamia ja suitsuketta loppiasen kunniaksi!


lauantai 5. tammikuuta 2013

Luvassa tänä vuonna


Parivuotiaamme sai joululahjaksi ihanan nelikerroksisen nukkekodin, jollaista olin haaveillut itse tekeväni. Kaikkeen ei aika riitä, joten nyt "tyydyn" rakentamaan kotia sisältäpäin. Ensimmäiset sohvatyynyt ja matto valmistuivat vauhdilla ja aikaisemminkin virkatut löysivät jo kotiin. Talossa asuu Sylvanian-families- hahmot, mutta ajoittain myös dinosaurukset ja legoukkelitkin leikkijästä riippuen. Mutta tätä siis luvassa lisää :)


perjantai 4. tammikuuta 2013

Virkkausta metallilangasta



Mukavaa uutta vuotta teille kaikille!

Välillä on hauskaa hullutella ja vaihtaa langan tilalle metalli :) 
Kynttilöihin saa kauniit mansetit virkkaamalla metallilangasta ketjusilmukoita tai ihan kiinteää silmukkaa kerros kerrokselta lisäten väliin lasihelmiä. Metallitarjotin sopii hyvin pohjalle, mutta se kaipaa vielä viime silausta. Virkkaan varmaan metallinauhaa tarjottimelle tai heittelen vain helmiä sinne tänne :) Mutta nämä olivat siis Uuden vuoden koristukseksi ja päätyi näitä myös pariin joulupakettiinkiin. Loppiaisen jälkeen saa olohuone lisää raikkaita värejä, mutta vielä nautitaan kuusesta muutama päivä! 

Näitä virkatessa totesin näiden käyvän myös koruista: Ranteessa, kaulassa ja sormessa aika metkan näköisiä ilmestyksiä! Ja siskoni kertoi kukka-alan ihmisenä, että tällaisiin virkattuihin mansetteihin tehdään esim. häihin kaason kaason kukka-asetelmat ranteisiin. Ei mikään pöljempi idea yhdistää metallilankaa, helmiä ja luonnon kukkia myöskään koruissa tai kattauksessa!









 Aikaisemmin olen vain pyöritellyt helmet metallilankaan kynttilän ympärille, ja se sopiikin mitä mainioimmin kruunukynttilöihin :)


Ja kiitos uusille lukijoille! 
Ilahdutitte mieltä suuresti näin vuoden alkaessa :) Samoin runsaat kommentit kuusentähtipäivityksessä!
Ja jos sattuu tulemaan bloggailuun pidempi tauko, niin älkää säikähtäkö että olisin teidät unhoittanut. Loppiaisena on neljännen lapsemme laskettu aika ja sitä odotellessa on ajoittain niin jännittynyt olo, ettei virkkuukoukkukaan pysy kädessä. Eli uuteen vuoteen mahtuu kaikenlaista jännittävää. Toivottavasti uusien päässä muhivien ideoiden lisäksi saan myös keskeneräisiä töitä valmiiksi. Seuraavaan päivitykseen on luvassa pienen ihmisen joululahjaan liittyviä hommia :)

torstai 3. tammikuuta 2013

Vielä pieniä lahjoja ja joulutyynyjä



Virkkasin pari koria ja pannunalusta joululahjoiksi :) Noista pannunalusista tuli aika hauskoja! Mutta ystäväni teki tähtikuviolla, joita itse tein kuusenkoristeiksi, ja niistä tuli vielä parempia, kun olivat ohuempia :)
Korin sisältä löytyi lasten koristelemia joulupipareita.


Tässä myös ote meidän muutamasta joulutyynystä. Innostuin tuosta "Jokapoikapaidasta" tehdystä tyynynpäällisestä niin, että voisin kirpparilta haalia paitoja lisää ja ommella eri värisiä lisää jouluksi  ja uusia kevääksi, katsotaan lisääntyykö raitaperhe sohvalla ;)



Ja muutama päivitys sitten ollut pipo täysvalkoisena ihanan pikku-A:n päässä :)