keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tähtiliina valkoisena



Tässäpä tähtiliina valkoisena. Tämä on niin hauska ja nopea virkata, että näitä syntyy varmasti joulupaketteihin lisää :) Nyt olen ollut pari päivää koskematta virkkuukoukkuun ja keskittynyt lasten kanssa pelailuun ja legoleikkeihin. On ollut hauskaa ja nyt taas tekee mieli jatkaa toisenlaisen tähtiliinan virkkausta :)


maanantai 22. lokakuuta 2012

Sanomalehtikranssi syksyyn




Ystävät viettivät meillä syysloman päivää. Kävimme sienimetsällä ja pojat nauttivat Wiin peluusta. Sillä välin me naiset teimme jotain, joka on ollut mielessäni jo pitkään. Kokeilimme sanomalehtikranssin tekoa. Tehdessä ajattelin, että onpas homma ja tuleepa ruma. Mutta nyt kun hetki tekemisen jälkeen katson kranssia, se näyttääkin aika mukavalta. Kranssi kaipaa jotain täytettä, toimii ikäänkuin pohjana syyskranssille. Mietimme tehdessä lehden kuolinilmoitusten kohdalla, että tämähän on ekologinen vaikka haudalle. Täytteeksi kokeilin nyt ensialkuun viime syksynä virkkaamiani lehtiä ja sieniä, mutta luulen että työstövaiheessa ideoimamme sammaleet ja mustikanvarvut ym. metsän aarteet päätyvät kranssini koristeeksi. Ystäväni mietti myös josko tekisi jostain aikakausilehdestä, niin saisi kiiltävämmän version. Ja voisihan tämän vaikka spray-maalata? Voin päivittää sitten kuvan, kun inspiraatio saa täytettyä kranssin. Vaikka ihan hauska se on näin raakaversionakin :) Ohje täällä.



Ikkunalla näyttäisi tältä syysmetsää vasten


Tässä virkkaamieni lehtien ja sienien kera


Ja haluan kiittää taas kivoista kommenteista ja uudelle lukijalle tervetuloa!!! Blogia on mukavampi päivittääkin, kun tunnelma on keskustelevainen ja ideat vaihtuu kivasti!

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Virkatut kupinaluset







Näihin sain inspiraation jo kesällä, kun selailin virkkauskirjaa. Nyt sain kuusi kappaletta valmiiksi. Ohje on Sue Whitingin kirjasta Virkkaus on helppoa ja hauskaa. Sitähän se todella on! Valkoiset kupinaluset sopivat mummon perintökuppeihin, joulunaikaan tai vaikka arkisemmin muumimukien seuraksi. Aluset voi laittaa myös sokerikon ja kermakon alle, jolloin kattauksesta tulee juhlavan näköinen. Näistä saisi myös kauniin ja pitkän liinan keskelle pöytää, kun yhdistäisi monen monta pientä liinaa.  Silloin kattaus hipoisi jo ehkä täydellisyyttä :) Muumimukien alla näkee liinojen kokoa, kun luulen että melkeinpä joka taloudesta löytyy, jos ei muumimukeja, niin ainakin Arabian samanmallisia kuppeja :) Meillä käytetään muumimukeja päivittäin, Pentikin Mansikkamalliston kuppeja "pyhinä" ja mummon perintökupeista mies tykkää juoda cappucinonsa. Kupinalusille on siis meidän taloudessa käyttöä, koska tasseja on vain perintökupeille :) Ja mielestäni liina on aika hauskannäköinen myös tassin ja kupin välissä.















lauantai 13. lokakuuta 2012

Ystävän vauvalle



Ystäväpiiriimme on lähiaikoina syntynyt monta ihanaa vauvaa! Ja vaikka edellisen päivityksen yhteydessä lupasin seuraavaksi päivittää mukinalusia, niin innostuin virkkaamaan näitä tohveleita ja kupinalusia on vasta yksi valmiina....

Ystäviemme ihanalle pikkupojalle olen miettinyt ja pohtinut mitä ihmettä tekisin. Sitten innostuin Aavan nurkasta tossumallista. Siellä on linkki ulkomaisille sivuille, jossa olisi tossujen ohjekin, mutta itse koin helpommaksi kokeilla omaa versiota tossukengistä. Nyt suloinen pikkupoika on ehtinyt jo muutaman kuukauden vanhaksi ja yritin tehdä tossuista reilun kokoiset. Taitaa mahtua jopa ohut villasukka sisään näihin puuvillatossuihin. Nämä onnistuivat hyvin siihen nähden, että ovat ensimmäinen versio :) Olen siis tyytyväinen. Kenkäosa on yksi kappale, pohjasta aloitettu. Nauhat, "nauhojen alaläppä" ja ympyrä sivuun on virkattu erikseen. Nauhat virkkasin ketjusilmukoin. Viimeinen kuva on keskeneräisistä tossuista, joista hieman näkee tekojärjestystä. Nauhoille on tehty pienet ketjusilmukkalenkit. Kuvista olisi saanut paremmat, jos olisi ollut elämä malli :)

Ja ilahduin taas uudesta jäsenestä! Ja kiitos lukuisista kommenteista, ne ovat innostaneet pyörittämään virkkuukoukkua entistä enemmän. Koska blogini yksivuotissynttärit menivät toukokuussa muuttokiireiden vuoksi ohitse, ajattelin järjestää joulun alla arvonnan kiitokseksi kaikille lukijoille ja jäsenille. Mutta siihen palaamme lähempänä joulua :) Twitteristä näkee kaikenlaista keskeneräistä puuhastelua ja tunnelmia arjesta.










Tässä vielä hieman kesken :)

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Joulua ajatellen





Olen jo hieman alkanut ajatella joulua, koska viime vuonna joulu tuli ja meni jotenkin nopeasti, kun asuimme kaksiossa talon rakentamisen ajan. Nytkään en vielä ihan päästä joulua valloilleen. Mutta onhan asia niin, että jos haluaa lahjoa tuttavia itse tehdyillä lahjoilla, on niiden valmistaminen aloitettava ajoissa. Esikoisellani on aivan superihanat eskariopet tänä vuonna ja ajattelin, että heille on annettava muistoksi jotain itse tehtyä. Heistä oli helppo helppo aloittaa jouluprojekti, jotain pientä ja sievää. Tämän liinan ohje on samasta ET-lehdestä 7/2012, kuin se vihreä tai valk kukkaliina. Ohjeet ovat selkeät ja yksinkertaiset. Liinan vamisti parisa tunnissa. Tässä siis ohje alla. 

Toivoisinkin näin joulun alla, että jaettaisiin täällä blogeissa kivoja sieviä ja pieniä joululahjaideoita :) Ja sen verran ajoissa, että ehtii ottaa vinkkiä kaikkien ideoista :) Nyt en tarkoita, että joulua juhlitaan jo näin lokakuusssa. Jouluna vasta juhlitaan, nyt vaan valmistellaan!


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

No onkos tullut kesä, nyt syksyn keskelle....







Virkkasin kesällä tyttärelle tällaisen pitsihatun ihan inspiraation vallassa. Jos hattu ei olisi onnistunut, olisin tärkännyt siitä korin. Mutta hatusta tuli hyvän kokoinen ja mielestäni myös hyvännäköinen. Otin heinäkuussa hatusta ja tyttärestä hyvät kuvat, mutta nyt ovat kadonneet johonkin Photosopin maailmaan, enkä löytänyt niitä kuvia mistään. Ei tämän hatun bloggaamista viitsi talveenkaan jättää :) Tyttärestä oli vaan äärimmäisen vaikea saada kuvaa. Kun hänelle sanoo: "hymyile", hän irvistää sormet suussa. Nukke pysyi paikallaan kuvatessa ja aloituskukkakuvio näkyy hatun ollessa nuken päässä. Hattua somistaa vielä "peruskukka". Pitsihattu on virkattu Kotiväki-langalla.












perjantai 5. lokakuuta 2012

Anopille onnea!








Pitsiliinainnostuksessa myös anoppi sai synttärilahjaksi pitsiliinan. Minulla sattui olemaan samanväristä lankaa kuin anoppilan sohvat ja anoppi sattui saamaan myös samanvärisen kukkakimpun lahjaksi. Selailin Mary Oljen Kauneimmat pitsit- kirjaa ja siellä on ihania "mummolamaisia" pitsiohjeita. Valitsin kukkaliinan, joka ei vielä muistuta joululiinoja. Niiden aikakin on kohta!
Taas liina on joka kuvassa erisävyinen. Liina oli melko helppo virkata, koska ohje oli selkeä, mutta opin taas jotain uuttakin! Haastavinta oli yhdistää kukat liinaksi niin, ettei liina ole ihan vinksin vonksin heikun keikun. Mutta tällä tekniikalla, pieniä kukkia yhdistelemällä, voisi tehdä isonkin liinan tai vaikka päiväpeiton!




Nyt olen ottanut taas työstettäväksi viime talvena aloittamani maton Huopanen-langasta. Aika hitaasti etenevää hommaa, koska työ on iso, mutta pääasia että homma etenee! Ja oikean yläkulman twitter-linkki helpottaa kätten töiden seuraamista "reaaliajassa" (kiitos miehelleni siitä!). Sinne kommentoin keskeneräisiä projekteja välillä melko useinkin :)