keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Sormineulontaa





Suuressa käsityölehdessä 9/2011 oli hauska ohje sormineulotusta huivista. En vain meinannut mistään löytyy kyseistä lankaa ja kun löysin, se maksoi hieman liikaa minun kukkarolle. Joten kokeilinpa ohjetta eri langasta kaksinkerroin. Tuli erinäköinen kuin lehden kuvassa, mutta mielestäni hauska. Silmukat elää omaa elämäänsä ja huivi muuttaa näköään riippuen siitä miten sen kieputtelee kaulaansa. Huivi oli todella nopea sormineuloa, kuten ohjeessa mainostettiinkin. Ja kokeilinpa tehdä samalla tavalla kolmiohuivia. Kolmiohuivista tuli mummojen huivi mieleen, mutta nythän kaikki vanha on muotia eikös vain? Kolmiosta haastavaa teki silmukoiden määrä, koska sormi toimi puikkona ja oma sormeni on aika lyhyt. Ja lopulta purin kolmion, koska tein kärjestä tylpän ja hapsut sojotti mihin sattuu, joten huivi ei ollut priimalaatua. Mutta pitkä huivi sai kodin tätini kaulasta :) Ja tätä aion tehdä joskus lisää. Tulitikut lisäsin yhteen kuvaan, jotta näkee vähän silmukoiden kokoa ja samasta kuvasta näkee myös hyvin kuinka neulos on aina oikeaa neulosta, vain suhteettoman suurilla silmukoilla. Kannattaa kokeilla!

torstai 20. lokakuuta 2011

Kesäinen unelmakakku





Kesä meni nopeasti ja maukas kakku oli palasina laatikossa kesäkuusta alkaen, mutta nyt sain sen valmiiksi. Herkullinen kakku on virkattu kiinteillä silmukoilla taas (kuten yleensä) ilman ohjetta fiiliksen mukaan. Sopivat lasten leikkiin tai koristekattaukseen leikkimökkiin tai juhliinkin. Kakkujen, kuten muidenkin virkkaamieni ruokien sisällä on herneitä, joten sopivat myös vaikka jonglööraukseen temppuharrastelijoille. Vanulla täytettynä muffinssit ja kakunpalat voisivat olla neulatyynyjä. Ideaa voi jatkaa loputtomiin herkutellen ja ovat nopeita tehdä vaikka joululahjaksi :) Haaveilu hymyillen elämän herkuista tekee hyvää!

Ja näin kakun kera on mukava kiittää kaikkia blogia lukeneita. Lukijaksi rekisteröityneet ja kommentit piristävät mieltä!

tiistai 18. lokakuuta 2011

Likalle lisää lämmikettä syksyyn




Nyt on ollut niin monta käsityötä kesken, etten ole ehtinyt yhtään saattaa valmiiksi. Pitäisi malttaa mielensä toisinaan ja keskittyä vain yhteen työhön. Mutta jätin kaikki keskeneräiset edelleen kesken ja vietin kaksi iltaa pitkästä aikaa neuloen. Tytär sai kauniit sukat! Idean poimin Neulanhaltijan blogista. Sukat saavat eri ilmeen riippuen siitä minkälaisen napin ompelee tossun soljen kohdalle. Näistä sukista jätin tossumaisen napin pois, jotta nämä mahtuvat arkikäyttöön talvikenkään tai saappaaseen, mutta napin kanssa näitä voi käyttää vaikka juhlissa!

maanantai 3. lokakuuta 2011

Pipo tyttöselle




Mieheni veljen vaimo tilasi jostain nettikaupasta ulkomailta hieman tällaisen pipon ja siitä mallia ottaen innostuin tekemään tyttömäisemmän pipon. Kesäkäyttöön tarkoitettu, kun on yksinkertaisesta trikoosta tehty, osin käsin ja osin koneella ommeltu. Kankaan reunat on huoliteltu tiheällä siksakilla. Seuraavasta pitää tehdä hieman matalampi malliltaan, ettei jää päälaelle rypytys pystyyn. Ja lopulta kun sain tyttäreni pipon päähän laittamaan, eihän hän sitä pois olisi ottanutkaan!