torstai 29. syyskuuta 2011

Vanhoja kätten töitä










Muuttaessa tulee kaivettua kaikki ihanat vanhat laatikot, joissa on tavaraa päiväkodin antamasta 5.v synttärilahjasta lapsuuden runokirjaan kaikki aarteet. Samaisessa laatikossa oli peruskoulun viimeisellä luokalla tehdyt käsityöt.
Pluto-neule on vastasyntyneelle neulottu perinteinen ysiluokan vauvanvaatekäsityö. Mutta jo tuolloin käsialani on ollut kireä ja hihansuut ovat jääneet niin ahtaiksi, ettei hieno paita mahdu kuin nuken päälle, harmi! Esikoiseni tykkäsi Disney-fanina Plutopaidasta, harmitteli hänkin ettei mahdu pikkusiskon päälle.
Posliininuken tein käsityönopettajan pitämällä nukkekurssilla käsityönopettajan kotona. Pää ja kädet olivat maalausta vaille valmiit. Hiukset ovat pesusienellä tuputetut. Vaatteet ja vartalo on itse ommeltuja, tossut virkattu. Hyvälle mielelle tulin itsekin löydöistäni kesken muuttohommien, kun virkkuukoukkuun ei ole ehtinyt edes koskea.


keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Käsilaukku huopasesta



Näin Strömsössä ihania Huopasesta neulottuja kasseja viime keväänä ja ne painuivat mieleeni. Nyt tein itse mielikuvan perusteella samankaltaisen. Kuitenkin tämän huovutettua huomasin, että kannattaa neuloa todella löysällä käsialalla, niin neulos huopuu paremmin. Sama vika oli varmaan keväällä virkatuissa pannulapuissa. Linnun helmet on tiukasti ommeltu kiinni käsin, mutta höyhen siipenä voi saada kolhuja itseensä, jos tästä joku pikkutyttö saa laukun itselleen. Mutta ommellaan sitten uusi siipi tilalle. Kireän käsialan omaavana keskityn neuloksen löysyyteen ensi kerralla - ja taas on seuraava visio mielessä, vastaava itselleni tai vaikka joululahjaksi ;) Ajoissa kun aloittaa, voisi saada useamman itsetehdyn joululahjan aikaiseksi!

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Pipoja lisää värikkääseen syksyyn

Vastasyntyneen kokoiselle

Vihreä vielä pöydällä odottamassa leikki-ikäistä päätä

Punapilkullisetkin löytyvät vielä pöytälaatikosta ;)


Olen tehnyt taas kasan pipoja, joista kolme ehti jo mennä kaupaksi ennen kuin kameraa ehdin esille nostaa. Kuvassa olleistakin jo kaksi lahjottu. Mutta näitä on mukava ommella, kun tulevat äkkiä valmiiksi ja saa väriterapiaa. Pöydällä taas pari uutta pallokangasta odottaa ompelemista :) Mutta sehän käsitöissä parasta onkin: Kun edellistä käsityötä vielä näpertää, seuraavaa jo ajattelee!

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kassi vaikka kauppaan


Löysin ihanaa ruskeaa pilkkukangasta ja siitä ompelin jo aiemmin nukenpeiton pikkutytölle. Lopusta syntyi ihana kassi vaikka kauppaan tai lasten vaipoille ja varavaatteille :)

tiistai 13. syyskuuta 2011

Puhelinpussukoita






Puhelimeni joutuu lapsieni toimesta joskus koville, mutta myöskään laukkuni eivät ole puhelimen ystäviä. Laukustani löytyy vaipoista lukemattomaan määrään kyniä kaikkea tarpeellista ja puhelin tarvitsee kassissa suojaa. Siispä tein puhelinpussukoita. Puhelin on aika miehinen väline, siksipä tein myös pitsisiä ja ylimpään löysin runsaasta nappikokoelmastani romanttisen ruusunapin :) Pitsisiä aion virkata lisää, myös kukallisia, niin kuin aiemmin, paranneltuna versiona. Ja voisin tehdä myös miehelle sopivan kännykkäpussin esim. iPhonelle....